Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gabbys bästa vän: Laundrie gömmer sig ute i vildmarken

Nya spåren i jakten på Gabby Petitos pojkvän
Gabby Petito hittades mördad.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES
Brian Laundrie är försvunnen.
Foto: Instagram

Mördade Gabby Petitos pojkvän Brian Laundrie har inte setts till sedan den 14 september.

Gabbys bästa vän är övertygad att Laundrie gömmer sig ute i vildmarken – och att han kan hålla sig undan länge.

– Han levde på egen hand i Appalacherna i flera månader, säger Rose Davis till People.

Gabby Petito anmäldes försvunnen den 11 september och hittades mördad förra helgen i en nationalpark i Wyoming. Pojkvännen Brian Laundrie, som vägrade samarbeta med polisen efter hennes försvinnande, lämnade föräldrarnas bostad den 14 september och har inte synts till sedan dess.

Brian Laundrie misstänks ha begett sig till det stora naturområdet Carlton Reserve, söder om Tampa i Florida. Det vidsträckta området genomsöks nu med hund, terrängfordon och ett stort antal personer, men hittills utan resultat.

”Ingen förtjänar att dö på det viset”

Rose Davis var Gabby Petitos bästa vän och lärde på så sätt känna Brian Laundrie. Hon ansåg att Gabbys pojkvän var manipulativ, svartsjuk och hade kontrollbehov.

– Du kan inte fatta hur det är när någon du såg som en vän mördar din bästa vän. Jag har varit i deras hus, sovit i samma hus som han, ätit middagar, spelat brädspel och gått till stranden med honom. Det är det som är så skrämmande, säger Rose Davis och fortsätter:

– Det här är en hjärtskärande tragedi. Det är så surrealistiskt, så ohyggligt. Det går nästan inte att uttrycka med ord. Ingen förtjänar att dö på det viset, särskilt inte henne, säger Rose Davis.

”Han levde på egen hand i Appalacherna i flera månader”

Hon är säker på att Brian Laundrie inte gömmer sig hos en vän eftersom han inte har några enligt henne. Rose Davis tror att Laundrie håller sig undan i Carlton Reserve eftersom hon vet att han har tidigare erfarenhet av att överleva själv ute i naturen under längre tid.

– Han är ute i vildmarken, jag lovar. Om han är vid liv är han där ute och campar. Han levde på egen hand i Appalacherna i flera månader, säger Rose Davis.

Polisen har efterlyst Brian Laundrie, inte för mord utan för att ha använt Gabby Petitos bankkort.

En advokatfirma erbjuder motsvarande 173 000 kronor för information som leder till att Brian Laundrie hittas.

– Vi anser att den här belöningen kan leda till att polisen får svar och på så sätt skipa rättvisa för Gabby, säger Kate Shakira vid advokatfirman enligt New York Post.

Hör vittnets larmsamtal om Gabby: ”Han fortsatte slå”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.