Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gabby Petitos tidigare pojkvän hittad död

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Gabby Petito.
Foto: FBI HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brian Laundrie.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Det var på onsdagen som ”mänskliga kvarlevor” hittades i ett vandringsstråk i närheten av Brian Laundries familjehem i Florida, USA.

På torsdagen bekräftar USA:s federala polis, FBI, att den döda personen är Brian Laundrie, tidigare pojkvän till Gabby Petito som mördats, skriver Fox News.

Brian var aldrig formellt misstänkt för mordet – men såg som en person av intresse för utredningen.

På onsdagen gav sig amerikansk polis ut för att leta efter försvunne Brian Laundrie, tillsammans med hans föräldrar, Chris och Roberta, i ett vandringsstråk nära föräldrahemmet i Florida.

Laundrie har varit försvunnen sedan i början av september, strax efter att han ensam återkom från en ”road trip” med sin dåvarande flickvän Gabby Petito. Petito hittades 19 september strypt till döds i en annan delstat och medan pojkvännen inte formellt misstänkts för mordet har han pekats ut som en person av intresse för utredningen.

Under onsdagen hittades ”mänskliga kvarlevor” och en ryggsäck vars innehåll varslade om att den tillhört Brian Laundire, vilket Expressen skrev om då.

FBI bekräftar: Det är Brian

På torsdagen 21 oktober bekräftade USA:s federala polis, FBI, att de mänskliga kvarlevorna var Brian Laundrie. Detta gjordes genom att jämföra tandkort.

– Chris och Roberta Laundrie har informerats om att de mänskliga kvarlevorna är Brian. I nuläget har vi inga fler kommentarer, säger Steven Bertolino, som representerar familjen Laundrie, till Fox News.

Kropp hittad i jakten på Gabby Petitos pojkvän

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.