Fyra till sjukhus
efter stort slagsmål

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Fyra ungdomar fördes till sjukhus efter det blodiga slagsmålet med bland annat en machete – som polisen rubricerar som mordförsök.

En man ska ha huggit vilt omkring sig vid stationshuset.

– Killen som blev värst skadad blev skuren riktigt djupt i pannan. Det var så mycket blod att man nästan svimmade, säger ett vittne till Expressen.

Vittnen såg flera personer sparka och slå en ung man som låg på marken vid stationshuset i Märsta vid 18.15 på lördagskvällen.

Enligt polisen handlar det om två ungdomsgrupperingar som drabbat samman.

– Jag tror inte att den ena gruppen visste att den andra gruppen bar vapen. Det var ett mycket blodigt slagsmål, säger vittnet som inte vill uppge sitt namn.

"Ett blodbad"

För TT bekräftar polis att tillhyggen har använts, bland annat en större kniv och en machete.

Sjukvårdaren Mark Kattan, 47, gav första hjälpen till de skadade. För Aftonbladet berättar han att det var ren "slakt":

– Den som var värst skadad var en kille som satt vid Pressbyrån. Han hade ett djupt skärsår vid ansiktet över ögat och tummen hängde. Han förlorade mycket blod och tappade medvetandet innan ambulansen kom. Det var något av det värsta jag sett i mitt liv, ett rent blodbad.

"Ingen kommer att dö"

Sammanlagt fyra personer, 16, 17, 18 och 19 år gamla, fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

En av dem uppgavs vara svårt skadad.

– En person har nu lämnat sjukhuset. Det är ingen som kommer att dö av sina skador, men visst är det allvarligt, säger Carin Wetterlöf, vakthavande befäl på Norrortspolisen på söndagsmorgonen.

Stoppade bussar

När polisen kom till platsen var det mycket rörigt. Tre personer, samtliga unga män födda i slutet på 90-talet, greps. Inga fler gripanden gjordes under natten.

Enligt polisen har bland annat mobiltelefoner också beslagtagits på platsen.

Kontrollerade bussar

I samband med misshandeln kontrollerades flera bussar vid Valstavägen, som ligger en bit bort från stationen.

– Ja, vi stoppade bussar bland annat. Man jobbar ganska fritt just nu för att ta reda på hur de tagit sig dit eller hem från platsen, säger Anders Nord.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Slagsmålet var på söndagsmorgonen fortfarande ett mysterium för polisen, som inte hittat några politiska, religiösa eller andra motsättningar mellan de inblandade i bråket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.