Fyra till sjukhus
efter stort slagsmål

Publicerad

Fyra ungdomar fördes till sjukhus efter det blodiga slagsmålet med bland annat en machete – som polisen rubricerar som mordförsök.

En man ska ha huggit vilt omkring sig vid stationshuset.

– Killen som blev värst skadad blev skuren riktigt djupt i pannan. Det var så mycket blod att man nästan svimmade, säger ett vittne till Expressen.

Vittnen såg flera personer sparka och slå en ung man som låg på marken vid stationshuset i Märsta vid 18.15 på lördagskvällen.

Enligt polisen handlar det om två ungdomsgrupperingar som drabbat samman.

– Jag tror inte att den ena gruppen visste att den andra gruppen bar vapen. Det var ett mycket blodigt slagsmål, säger vittnet som inte vill uppge sitt namn.

"Ett blodbad"

För TT bekräftar polis att tillhyggen har använts, bland annat en större kniv och en machete.

Sjukvårdaren Mark Kattan, 47, gav första hjälpen till de skadade. För Aftonbladet berättar han att det var ren "slakt":

– Den som var värst skadad var en kille som satt vid Pressbyrån. Han hade ett djupt skärsår vid ansiktet över ögat och tummen hängde. Han förlorade mycket blod och tappade medvetandet innan ambulansen kom. Det var något av det värsta jag sett i mitt liv, ett rent blodbad.

"Ingen kommer att dö"

Sammanlagt fyra personer, 16, 17, 18 och 19 år gamla, fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

En av dem uppgavs vara svårt skadad.

– En person har nu lämnat sjukhuset. Det är ingen som kommer att dö av sina skador, men visst är det allvarligt, säger Carin Wetterlöf, vakthavande befäl på Norrortspolisen på söndagsmorgonen.

Stoppade bussar

När polisen kom till platsen var det mycket rörigt. Tre personer, samtliga unga män födda i slutet på 90-talet, greps. Inga fler gripanden gjordes under natten.

Enligt polisen har bland annat mobiltelefoner också beslagtagits på platsen.

Kontrollerade bussar

I samband med misshandeln kontrollerades flera bussar vid Valstavägen, som ligger en bit bort från stationen.

– Ja, vi stoppade bussar bland annat. Man jobbar ganska fritt just nu för att ta reda på hur de tagit sig dit eller hem från platsen, säger Anders Nord.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Slagsmålet var på söndagsmorgonen fortfarande ett mysterium för polisen, som inte hittat några politiska, religiösa eller andra motsättningar mellan de inblandade i bråket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag