Tonårsflickor allvarligt skadade efter krasch

En av flickorna har enligt polisen svåra till livshotande skador. Två av dem har allvarliga men inte livshotande skador och den fjärde har lindriga eller inga skador.
Fyra tonårsflickor skadades.
Foto: Gobiten.se
Olyckan inträffade utanför Timrå.
Foto: Google maps

Under lördagskvällen kraschade en a-traktor våldsamt av vägen och rakt in i ett träd utanför Timrå.

De fyra tonårsflickorna i bilen fördes samtliga till sjukhus – två var allvarligt skadade och en av flickorna vårdas under söndagseftermiddagen med livshotande skador.

– Epatraktorn har gått av vägen och klyvt ett träd. Det har varit rätt hög fart, säger Räddningstjänstens inre befäl Lars Hammarström

Flickan som körde bilen är misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning

Vid halv tiotiden på lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst om en allvarlig olycka med en a-traktor som kört av vägen utanför Timrå i Västernorrland på lördagskvällen.

Samtliga fyra tonårsflickor som satt i bilen fick föras med ambulans till sjukhus.

En av flickorna har svåra till livshotande skador, meddelar polisen. Två har allvarliga men inte livshotande skador och den fjärde flickan har lindriga eller inga skador.

– Det var fyra flickor i åldrarna 14 till 17 år i fordonet. De körde i hög hastighet in i ett träd, säger Björn Pettersson, RLC-befäl hos polisen.

”Rätt hög fart”

Räddningstjänstens inre befäl Lars Hammarström utvecklar händelseförloppet för Sveriges Radio:

– Epatraktorn har gått av vägen och klyvt ett träd. Det har varit rätt hög fart. Sista ambulansen har precis lämnat olycksplatsen, säger han.

Flickan som körde a-traktor är misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning. Polisen säger att de under dagen kommer att hålla förhör med de inblandade. Även vittnen till den våldsamma kraschen kommer att förhöras.

Vid halv tvåtiden på söndagseftermiddagen är skadeläget för de inblandade fortsatt oförändrat berättar polisens presstalesperson Liv Fahlén. Och att a-traktor tagits i beslag.

– Man har tagit den här traktorn i beslag för en teknisk undersökning. Det finns uppgifter om att den kört i väldigt hög hastighet. Så det är för att kontrollera om den är i det skick den ska vara, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.

– Det som har skett under dagen, och kommer ske under eftermiddagen, är att vi håller förhör, fortsätter hon.

Räddningstjänsten: Så ska du agera vid en trafikolycka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.