Fyra skadade i olycka utanför Nyköping

Publicerad

En trafikolycka med fyra personer inblandade har skett utanför Nyköping. 

En av de skadade ska ha fått klippas loss. 

– Ett barn satt i barnstol och räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att få ut det här barnet, säger Tobias Persson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

 

Klockan 12.21 kom larmet om olyckan in till polis och räddningstjänst. Enligt polisen ska det handla om en singelolycka, som skett på länsväg 774 i höjd med Tystberga utanför Nyköping i Södermanland. 

Enligt Tobias Persson vid polisens ledningscentral ska föraren ha väjt för ett djur på vägen, något som Aftonbladet tidigare har uppgett. Det slutade med att bilen kanade av vägen – och voltade.

De fyra personer som färdades i bilen har förts till sjukhus med ambulans. Två av personerna ska vara vuxna, de två andra barn.

– Ett barn satt i barnstol och räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att få ut det här barnet, säger Tobias Persson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland. Alla är förda med ambulans till Nyköpings lasarett. Jag vet inget om omfattningen av deras skador. 

Det har sagts att de har väjt för ett djur?

– Ja, det är något de har uppgett för polis på plats. Vad det är för djur har jag däremot ingen aning om. 

Är trafiken i gång igen där olyckan skett?

– Ja, det ska den vara. Samtlig personal har lämnat platsen och olycksbilen ska vara bärgad, säger Tobias Persson. 

Texten uppdateras. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag