Ordningsvakterna Paul Innergård, 44, och Sudahan Ibisevic, 32, knivskars utanför en bar i centrala Norrköping i höstas. Foto: Anna-Karin NilssonOrdningsvakterna Paul Innergård, 44, och Sudahan Ibisevic, 32, knivskars utanför en bar i centrala Norrköping i höstas. Foto: Anna-Karin Nilsson

Ordningsvakterna Paul Innergård, 44, och Sudahan Ibisevic, 32, knivskars utanför en bar i centrala Norrköping i höstas.

 Foto: Anna-Karin Nilsson
I dag berättar Paul Innergård om de mentala ärren som knivskärningen har orsakat. Foto: Anna-Karin NilssonI dag berättar Paul Innergård om de mentala ärren som knivskärningen har orsakat. Foto: Anna-Karin Nilsson

I dag berättar Paul Innergård om de mentala ärren som knivskärningen har orsakat.

 Foto: Anna-Karin Nilsson
"Även om jag och Sudahan utåt sett lever våra liv som vanligt i dag så befinner vi oss bägge fortfarande i en läkeprocess", säger han. Foto: Privat"Även om jag och Sudahan utåt sett lever våra liv som vanligt i dag så befinner vi oss bägge fortfarande i en läkeprocess", säger han. Foto: Privat
"Även om jag och Sudahan utåt sett lever våra liv som vanligt i dag så befinner vi oss bägge fortfarande i en läkeprocess", säger han. Foto: Privat

Fyra månader senare: Såren är inte läkta än

Publicerad

Det var i höstas som ordningsvakterna Paul Innergård, 44, och Sudahan Ibisevic, 32, knivskars utanför en bar i Norrköping.

I dag berättar Paul om de psykiska skadorna som kvarstår.

– Sådant sätter spår både i kropp och själ, säger han.

Fyra månader har gått sedan ordningsvakten Paul Innergård knivskars bakifrån medan han bar ut en berusad 18-åring från Brooklyn Bar i centrala Norrköping.

Ett av huggen mot honom var centimeter från ryggraden. Han och kollegan Sudahan Ibisevic fördes genast till sjukhus och vårdades för livshotande skador.

På torsdagen förra veckan inleddes rättegången mot 19-åringen som är misstänkt för brottet. Pauls känslor är blandade – han påverkas fortfarande av knivskärningen.

– Jag var sjukskriven i ungefär fem veckor och sedan återgick jag till att jobba heltid. Jag orkar inte det egentligen, men jag har skjutit ifrån mig händelsen, säger han.

Befinner sig fortfarande i en läkeprocess

Under månaderna efter knivskärningen har Paul Innergård känt sig nedstämd och deprimerad. De fysiska såren har läkt nästintill helt, medan de mentala ärren kvarstår.

– Det enda som är roligt egentligen är att jobba som vakt. Det är som en slags paradox.

 

LÄS MER: Vakterna knivskars: "Kunde dödat oss"

 

Efter de fem inledande veckorna som sjukskriven återgick han till arbetet som ordningsvakt. Han var till en början splittrad.

– De första tre, fyra arbetspassen var det obehagligt. Jag sa till folk att det var som vanligt, men det var jobbigt. Jag mådde inget vidare just då, det var osäkert på något sätt. Men den biten känns bra i dag.

Nu hoppas han att rättsväsendet ska markera att våld mot tjänstemän är oacceptabelt. I ett inlägg på Facebook skriver han att han hoppas på ett hårt men rättvist straff.

– Det har på olika plan varit jobbigt för min familj. Sådant sätter spår både i kropp och själ. Även om jag och Sudahan utåt sett lever våra liv som vanligt i dag så befinner vi oss bägge fortfarande i en läkeprocess.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag