Fyra män har anhållits för mord i Akalla

Publicerad

Fyra unga män har anhållits som misstänkta för mordet på en man i 25-årsåldern i Stockholmsförorten Akalla i november förra året.

Mordet beskrivs närmast som en avrättning av vice av chefsåklagare Fredrik Karlsson:

– Jag kan inte utesluta fler gripanden, säger han.

Runt klockan 01.50 på natten den 13 november förra året avlossades dödsskotten, troligen från flera vapen, vid ingången till tunnelbanestationen i Akalla i nordvästra Stockholm. Den man i 25-årsåldern som blev beskjuten avled av sina skador.

– Det är näst intill en avrättning. Han blev skjuten med flera skott och det är mitt i natten, säger chefsåklagare Fredrik Karlsson som leder utredningen.

Är han skjuten med flera olika vapen?

– Det kan vara så.

Har ni beslagtagit några vapen?

– Det kan jag inte uttala mig om just nu.

Fyra anhållna

Efter två och en halv månads intensiv polisutredning – nu har fyra unga män, 20, 19, 18, och 18 år gamla, anhållits som misstänkta för inblandning i mordet.

Alla är misstänkta för mord.

– Jag kan inte utesluta fler gripanden, säger Fredrik Karlsson. De här fyra har fått förordnade försvarare, och de kommer att höras i dag och i morgon. Det är ett ganska intensivt skede just nu.

De fyra misstänkta kommer från en och samma stad i Mellansverige. Tre av dem greps under tisdagen. Under onsdagsmorgonen greps en fjärde person. Alla gripanden skedde i den stad där de misstänkta är folkbokförda. Endast offret var bosatt i Akalla.

Finns viss koppling

Enligt åklagaren finns det viss koppling mellan offret och de misstänkta.

– De är inte helt främmande för varandra, säger åklagaren.

Hur ställer de sig till mordmisstankarna?

– Ingen har erkänt, men de är inte hörda med försvarare ännu.

Hur går ni vidare?

– Ja, vi ska hålla förhör med dem och deras advokater. Det är inbokade förhör i dag och i morgon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag