Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra män erkänner våldtäkt och mord på kvinna i Indien

Platsen där kvinnan brändes.Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Demonstationer efter våldtäkten. Foto: SANJEEV GUPTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Fyra män är gripna och väntar rättegång. Foto: AVISHEK DAS/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

Fyra män i Indien har erkänt att de gruppvåldtagit en 27-årig kvinna, mördat henne och sedan tänt eld på hennes kropp.  

Stora protester har sedan dådet utbrutit runtom i landet där människor kräver rättvisa för kvinnan, som var veterinär, och andra våldtagna i Indien, rapporterar CNN. 

Det var i onsdags, den 27 november, som en 27-årig veterinär lurades in i en fälla som skulle kosta henne livet. 

Vid 21-tiden på kvällen skulle hon hämta sin vespa vid en vägtull i den indiska staden Hyderabad i delstaten Telangana. Men däcket hade punkterats och plötsligt erbjöds hon hjälp av en lastbilschaufför. 27-åringen ringde då sin syster och sa att hon var rädd. När samtalet bröts och systern ringde upp igen var telefonen avstängd. 

Systern och föräldrarna åkte då till tullstationen, men 27-åringen var inte där och de kontaktade poliserna. 

Männen kunde snabbt gripas med hjälp av filmer från övervakningskameror och alla fyra har erkänt brotten. I polisförhören ska det ha kommit fram att de fyra männen våldtagit kvinnan och att en av männen hållit för kvinnans mun så hon kvävdes. Efter det ska några av männen tagit sig till en bensinstation för att köpa bensin. 

De tog kvinnans kropp till en viadukt och tände eld på henne. Men hennes kropp kunde identifieras med hjälp av sina kläder och smycken, säger Hyderabads polischef V C Sajjanar till Indian Express.

Stora protester

Fallet har väckt stor ilska runtom i Indien och kopplingar dras till den mycket uppmärksammade gängvåldtäkten på en buss i New Delhi för sju år sedan (2012) där Jyoti Singh skadades så svårt att hon senare avled. 

Fram tills dess var frågan om våldtäkt tabubelagt i samhället, men medier har fortsatt rapportera om och människor fortsätt protester mot våldet mot kvinnor i landet. 

I helgen har manifestationer mot kvinnovåld hållits på flera platser i Indien och i sociala medier har många uttryckt sin ilska mot att politiker i landet inte gör tillräckligt för att stoppa våldet. I demonstrationer i Hyderabad har demonstranterna krävt dödsstraff för männen, en 26-åring och tre 20-åringar, som mördade den 27-åriga veterinären. 

”Ska förebygga liknande händelser”

Efter onsdagens mord har Indiens inrikesminister Kishan Reddy sagt att regeringen i New Delhi kommer att skicka rådgivare till alla delstater för att hantera våld mot kvinnor, rapporterar India Today. 

– Vi ska förebygga att liknande händelser inte inträffar i framtiden, säger sa ministern till reportrar utanför parlamentet, säger han enligt tidningen.

I Indien är dödsstraff med i straffskalan för våldtäkt. 

I Sverige kan våldtäkt ge upp till 10 års fängelse