Ben Carson har fått nog – han ställer in sin presidentvalskampanj. Foto: Jose Luis MaganaBen Carson har fått nog – han ställer in sin presidentvalskampanj. Foto: Jose Luis Magana
Ben Carson har fått nog – han ställer in sin presidentvalskampanj. Foto: Jose Luis Magana
Ben Carson blev ignorerad i debatterna. Foto: Larry W. Smith / Epa / TtBen Carson blev ignorerad i debatterna. Foto: Larry W. Smith / Epa / Tt
Ben Carson blev ignorerad i debatterna.  Foto: Larry W. Smith / Epa / Tt

Fyra kvar – Ben Carson ställer in

Publicerad

HOUSTON. Så var de bara fyra.

Ben Carson har fått nog.

Han ställer in sin presidentvalskampanj.

Super Tuesday krävde alltså ett politiskt offer. Den före detta neurokirurgen Ben Carson meddelade i dag att han nu ger upp.

”Jag ser ingen politisk väg framåt mot bakgrund av resultatet under Super Tuesday. Men denna gräsrotskampanj som tar sin utgångspunkt i ”We the people” kommer att fortsätta.”

Ben Carson var den ende afroamerikanen bland republikanerna. Han lockade främst röster bland högerkristna som attraherades av hans lågmälda stil och religiöst färgade tal.

Han hade sin finaste stund i oktober i fjol då han under några veckor toppade mätningarna nationellt. Men hans klena kunskaper på främst det utrikespolitiska området fick stödet att vika.

Ignorerades av de andra

Under ett tal feluttalade han exempelvis palestinska Hamas och fick det att låta som hummus, den arabiska kikärtsröran.

Han blev också i regel ignorerad på tv-debatterna. I den senaste i Houston lockade han till stort skratt när han vid ett tillfälle sa:

– Kan någon attackera mig också, snälla!

Ben Carson väljare - han fick som mest elva procent i Alaska under Super Tuesday - borde egentligen främst gynna den konservative Ted Cruz, men det är inte säkert.

Carson tog mycket illa upp när Cruz kampanj redan under valet i Iowa antydde att han var på väg att hoppa av och på det viset försökte locka över röster till Cruz.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag