Fyra jagas för dubbel-mordet i Linköping

Publicerad
Uppdaterad
Fyra män är högintressanta i utredningen om dubbelmordet på Mohamad Ammouri, 8, och Anna-Lena Svenson, 56, i Linköping.
En av dem sågs flera dagar i rad stå i närheten av mordplatsen.
Han hade kläder som kan överensstämma med dem som gärningsmannen hade, säger Nils Ahlberg, kriminalinspektör.
Mördad. Mohammad Ammouri, 8. Sju månader efter det brutala dubbelmordet på Mohamad Ammouri, 8, och Anna-Lena Svensson, 56, i Linköping går mördaren fortfarande fri.

Två helt nya män

Nu koncentrerar polisen spaningarna till fyra högintressanta män. Två av dem är inte omtalade tidigare. Den ene sågs vid flera tillfällen tidigt på morgonen i närheten av mordplatsen dagarna före dådet. – Han observerades stående i det stora blå valvet till fastigheten Karl Dahlgrensgatan 1. Han är mellan 25 och 30, hade en beige jacka samt en blå eller svart mössa. – Hans kläder överensstämmer med dem som gärningsmannen hade, säger Nils Ahlberg, kriminalinspektör i Linköping. Den andre sågs i korsningen Drottninggatan–Djurgårdsgatan morddagens morgon. Mördad. Anna-Lena Svenson.

"Vi ska knacka dörr"

– Vi kommer inom kort att knacka dörr i fastigheterna som ligger vid platserna där männen sågs, säger Nils Ahlberg. Polisen uppmanar folk som har sett någonting intressant att höra av sig. – De kan vara anonyma, ringa eller skicka brev till oss, säger Ahlberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag