Fyra gripna på Island för att ha planerat terrordåd

Foto: Lögreglan / Lögreglan

Fyra personer har gripits av isländsk polis som misstänkta för att ha planerat en storskalig terrorattack, rapporterar nyhetsbyrån AFP. 

Två av de gripna betraktades som beväpnade och farliga, skriver den isländska polisen lögreglan i ett pressmeddelande

De fyra personer greps i Reykjavik-regionen i en insats som leds av generalinspektörskontoret hos den isländska polisen, vilket har till uppgift att utreda misstänkta brott som rör förräderi och brott riktade mot den statliga konstitutionen och dess högsta företrädare. 

En väpnad nationell insatsstyrka deltog i insatsen tillsammans med polisen i huvudstadsområdet, enligt den isländska polisens pressmeddelande. 

Två av de misstänkta sågs som beväpnade och farliga men samtliga fyra kunde gripas på ett snabbt och effektivt vis, enligt pressmeddelandet. 

Polisen skriver att utredningen bland annat riktar sig mot organiserad brottslighet och storskalig vapenhandel. Enligt nyhetsbyrån AFP så misstänks de gripna för att ha planerat en storskalig terrorattack. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.