Fyra misstänkta för bortförande av ung kvinna

Publicerad
Uppdaterad

Tre män och en kvinna i 20-årsåldern misstänks för olaga frihetsberövande av en ung kvinna i Sundsvall. 

Kvinnan är oskadd och de misstänkta anhölls under natten.

– Vi kan inte utesluta att fler frihetsberövas, säger jourhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson. 

Händelsen inträffade på en adress i Sundsvalls kommun. Den unga kvinnan rövades bort från sitt hem, skriver Sundsvalls tidning som var först med nyheten.

Polisen började arbeta med ärendet klockan 20.45 men det är i nuläget okänt hur de larmades om händelsen.

Kvinnan som är i 20-årsåldern påträffades oskadd. Fyra personer, tre män och en kvinna, även de i 20-årsåldern, greps misstänkta för människorov. 

Fyra misstänktes för kidnappning i Sundsvall

De misstänkta ska ha varit beväpnade med tillhyggen enligt polisen. Gripandet skedde inte långt från den adress kvinnan rövades bort ifrån, skriver Sundsvalls tidning.

– Det har gått lugnt till väga, säger Björn Pettersson, RLC-befäl vid polisen.

Polisen har under natten arbetat med att förhöra vittnen och åklagare kopplades in.

– Det kommer sannolikt rubriceras som människorov och övergrepp i rättssak, sade jourhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson under natten.

Lindrigare brottsrubricering

Men på fredagsmorgonen meddelade polisen att brottsrubriceringarna skrivits ned till olaga frihetsberövande och försök till rån. 

De fyra misstänkta har anhållits.

– Människorov innebär att man tvingar någon till en tjänst eller utövar utpressning. Här har man efter att åklagare kopplats in ansett att man inte går på den, säger Björn Pettersson.

Några av dem ska vara kända av polisen sedan tidigare.

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag