Fyra gripna efter slagsmål på galleria

Publicerad

Fyra personer har gripits efter ett slagsmål inne på en galleria.

Enligt polisen handlade bråket om rätten till att upprätthålla platsen för tiggeri.

– Det fanns många vittnen så vi har fått en bra bild av vad som hänt, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Det var vid 17-tiden som polisen larmades till gallerian Axet i centrala Nyköping. Ett stort bråk mellan tiggare hade då blossat upp.

– Det var en falang som satt och tiggde på en plats när en annan falang dök upp och ville att personerna skulle lämna platsen, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

"Det är en följetong"

Polisen har efter vittnesuppgifter fått en klar bild av vad som skett och kunde därefter gripa fyra personer.

– Jag har förstått att det här är en följetong. Polisen har tidigare försökt medla mellan falangerna och ena halvan är mer villig att komma överens medan den andra är mer hotfull, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Misstänkta för misshandel

Brottsrubriceringen för de fyra gripna personerna är i nuläget misshandel och polisen kommer ta hjälp av en tolk för att genomföra förhör. Därefter fattar en åklagare ett beslut i ärendet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag