Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fyra döda i båtolycka i Nya Zeeland

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Minst fyra personer har omkommit och en saknas sedan en fiskebåt med tio personer ombord sjunkit nordöstra spetsen av Nordön.

Olyckan inträffade under söndagskvällen. Vid 20-tiden aktiverades nödsändaren ombord på båten, vilket ledde till ett stort sökpådrag. Men den första räddningsfarkosten, en helikopter, nådde fram till den avlägsna platsen först vid 23.40. Vid 02.30 lokal tid konstaterades att den 17 meter långa chartrade båten sjunkit.

Fem personer räddades genom att vinschas upp med helikopter. Två av de omkomna upptäcktes också i vattnet av helikopter, medan de andra två dödsoffren togs upp av andra sökfarkoster.

De fem överlevande fördes till sjukhus, och kunde skrivas ut efter några timmar. Sökandet efter den saknade personen fortsätter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.