Barnen svarar på vad kärlek är. Foto: UnicefBarnen svarar på vad kärlek är. Foto: Unicef
Barnen svarar på vad kärlek är. Foto: Unicef
Foto: UnicefFoto: Unicef
 Foto: Unicef

Fyra barn om vad du kan göra på alla hjärtans dag

Publicerad

Inför alla hjärtans dag vill Unicef uppmärksamma vad kärlek egentligen handlar om, bortom det meterialistiska.

För att besvara denna fråga har de tagit hjälp av sina bästa experter – nämligen fyra barn.

Det är barnen som spelar huvudrollen i Unicefs nya kampanjfilm i sociala medier. Filmen är resultatet av ett samarbete med kommunikationsskolan Berghs School of Communication.

I filmklippet får fyra barn svara på ett antal frågor om kärlek. Den första lyder:

Vad handlar alla hjärtans dag egentligen om?

– En kram, svarar en pojke.

– Pussa, svarar en annan.

Pojkarna har gulliga svar på frågorna.Foto: Unicef

"Man ska vara röd"

Många par föredrar att gå ut och äta, eller åka på en resa på alla hjärtans dag. Men dessa barn har lite andra tankar om vad man kan hitta på den 14 februari:

– Man ska vara röd, säger ett av barnen.

– Man kan ligga och kolla på en film. Äta något gott, säger en annan.

Askar med chocklad, blombuketter och dyra smycken är inte vad barnen tycker att man ska ge sin älskade på kärlekens dag:

– Man delar ut brev. Skriver kärleksbrev.

En teckning och en pepparkaka är två andra förslag som framkommer i videon.

Barnen berättade om sin syn på kärlek.Foto: Unicef

Perfekta gåvan till den du älskar

Syftet med filmen är att få fler att välja bort dyra presenter på alla hjärtans dag – och i stället köpa Unicefs alla hjärtans dag-paket.

För många barn är det svårt att få den trygghet och start i livet som de har rätt till, särskilt i katastrofer. Därför menar Unicef att deras alla hjärtans dag-paket, som räddar barns liv, är den perfekta gåvan att ge bort till den du håller kär.

Klicka dig in till Unicefs gåvoshop här! 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag