Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fyndet i thailändska djungeln: Tigrar på grill

Senaste nyheterna med Expressen TV
Två utrotningshotade bengaliska tigrar har dödats i nationalparken Thong Pha Phum i Thailand.

Fyra män har gripits för att ha dödat utrotningshotade bengaliska tigrar i Thailand.

Männen hävdar att de inte är tjuvskyttar som tänkte sälja skinnen – de säger att de dödade tigrarna för att skydda sina kor, skriver The Thaiger.

Det låg tigerkött på grillen i lägret där tigerskinnen hittades enligt Pattaya One.

Fyra män har gripits misstänkta för att ha dödat två utrotningshotade bengaliska tigrar i nationalparken Thong Pha Phum i Thailand nära gränsen mot Myanmar.

Viltvårdare, som hade fått tips om att tjuvskytte pågick i området, hittade ett läger i djungeln där skinn från två tigrar var upphängda på tork. Det låg också tigerkött på grillen och det fanns flera vapen i lägret.

Männen flydde när viltvårdarna närmade sig lägret men gick senare till en polisstation i närheten efter att ha blivit efterlysta.

Använde kokött fastbundet på ett träd som lockbete

Männen hävdar att de inte är tjuvskyttar som hade för avsikt att sälja tigerskinnen. De fyra männen säger att de dödade tigrarna eftersom rovdjuren hotar deras levebröd. 20 av männens och deras grannars kor ska ha dödats av tigrar de senaste två månaderna. Männen använde därför kokött fastbundet på ett träd som lockbete och dödade de två bengaliska tigrarna som närmade sig köttet. 

De fyra männen riskerar långvariga fängelsestraff.

Storviltsjägaren Natasha Illum Berg: "Vi fångar tjuvskyttar"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.