Foto: Hallberg Kajsa
 Foto: Hallberg Kajsa

Funktionsmaterial hetast bland träningskläderna

Publicerad
Uppdaterad
JÖNKÖPING. Modenivån stiger i Jönköping.
De som tränar söker mer och mer moderiktiga plagg.
- Det som gäller är funktionsmaterial, säger Peter Arvidsson, ägare av Team Sportia.
Modeintresset bland hos de som tränar har kommit mer och mer. Hos Team Sportia på Södra Strandgatan märker man av det.
- Vi säljer mer och har fått utöka sortimentet, säger Peter Arvidsson som äger butiken.
Framför allt handlar det om träningskläder i så kallade funktionsmaterial. På gymen är de gamla slitna bomullströjorna ett minne blott.
- Om man har en bomullströja närmast kroppen så kommer en del av energin gå åt till att torka bomullströjan när den blivit blöt.
- Den energin kan man ha till annat när man springer, säger Peter Arvidsson.

Tajta toppar för tjejer

Ett av funktionsmaterialen är Coolmax, ett annat är polyester. Gemensamt är att de är tunnare och ska transportera bort fukt.
Peter Arvidsson säger att tjejerna är de mest modemedvetna på Jönköpings gym, även om inte killarna är långt efter.
- För tjejer gäller lite tajta, schyssta toppar. Till det svarta, trekvartslånga tights. Vi säljer också mycket träningsbehåar.
- Killarna kör ofta stora träningsbyxor eller fotbollshorts. Men till det ska det vara en tightare tröja.
Är det löpning utomhus som gäller är Peter Arvidssons tips att klä sig i lager.
- Men man ska inte ta på sig för mycket, det ska vara lite kallt när man börjar.
- Fast i dag är många plagg så tunna att man kan ta av sig efterhand och få ner dem i vätskebältet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag