Två fastigheter är övertända och polisen har spärrat av ett tsort område. Foto: Filip Lundh
Två fastigheter är övertända och polisen har spärrat av ett tsort område.  Foto: Filip Lundh

Bilfirma totalförstörd
i brand i Eskilstuna

Publicerad

Räddningstjänsten bekämpade under natten en fullt utvecklad brand på en bilfirma i Eskilstuna.

Byggnaden gick inte att rädda.

– Hela firman har brunnit ner och 14 bilar har skadats, säger insatsledaren vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand.

Det var vid 00.25-tiden som en person såg rök välla upp i luften och larmade SOS.

När räddningsinsatsen anlände till platsen visade det sig att en bilfirma var övertänd i Årby, Eskilstuna.

Under natten har räddningstjänsten kämpat mot lågorna. Vid 01-tiden var branden under kontroll – men byggnaden gick inte att rädda.

– Hela firman har brunnit ner och 14 bilar har skadats, säger insatsledaren vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Kraftig rök sågs välla upp från byggnaden. Dessutom fick räddningstjänsten under räddningsarbetet uppgifter om att det skulle finnas ett förråd innehållande bland annat bensin på området.

– Men det var aldrig någon fara. Röken steg rakt upp så inga boende i närheten drabbades. Och förrådet verkar inte ha brunnit, säger räddningstjänstens insatsledare.

Räddningstjänsten kommer att finnas på platsen till 05-tiden, sedan tar Securitas över bevakningen.

– Vi kommer tillbaka under morgonen för bevakning och eftersläckningsarbete. Byggnaden har rasat, så vi vågar inte skicka in brandmän nu, säger insatsledaren.

Anmälan om grov mordbrand

Det är oklart hur branden uppstod, men polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand.

– Det är ett tätbebyggt område och det finns bostäder i närheten. Därför har vi upprättat en anmälan, säger Tobias Persson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Inga boende behövde evakueras. När eftersläckningsarbetet är avslutat ska polisen att genomföra en teknisk undersökning.

– Grova brottsroteln kommer att arbeta vidare med händelsen, säger Tobias Persson.

Tidigare anlagda bränder

Enligt Eskilstuna-Kuriren utsattes bilfirman för anlagda bränder i ett tiotal bilar i tisdags. Polisen kan inte uttala sig om det finns någon koppling mellan bränderna.

– Det vågar jag inte svara på, det är någonting som måste utredas, säger Tobias Persson.

Ingen person skadades i branden. Polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Kristin Södrén Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag