Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fullt utvecklad brand i radhuslänga

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Tidigt på söndagen larmades räddningstjänsten om en brand i ett radhus i Söderhamn.
Foto: Daniel Sjöholm / Xnytt.se

Det brinner i en radhuslänga i Bergvik utanför Söderhamn. 

Längan går inte att rädda.

Boende i närliggande radhuslängor har fått evakuera. 

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

Tidigt på söndagsmorgonen började det brinna i ett radhus i Bergvik utanför Söderhamn. När polis och räddningstjänst kommer till platsen är det en fullt utvecklad brand. 

– Längan det brinner i är i princip totalförstörd. Räddningstjänsten konstaterade tidigt att det inte går att rädda, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC region Mitt. 

De boende i den radhuslänga som brinner har evakuerats och klockan 06:09 påbörjas också evakuering av en annan radhuslänga. 

– Vi bistår räddningstjänsten och jobbar med evakueringar av boende i radhuset bredvid. Räddningstjänsten gör bedömningen att spridningsrisken är liten. Evakueringen är en säkerhetsåtgärd. 

Polisen har inga uppgifter om personskador.

”Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Området kring branden har också spärrats av, och en teknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt”, skriver polisen på sin hemsida.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.