Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fullt utvecklad brand i pizzeria

En fullt utvecklad brand rasar i Avesta.
Foto: Läsarbild

Det brinner in en pizzeria i Skogsbo, Avesta. 

Det handlar om en fullt utvecklad brand som räddningstjänsten fick larm om under tisdagseftermiddagen, det skriver dt.se. 

Nu varnas allmänheten i ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten.

– De har sagt att vi ska vara inomhus. Huset bredvid har de skummat och sprutat vatten på, säger Erika Tärning vars pappa bor mittemot byggnaden. 

Larmet om en kraftig brand kom in till polis vid 16.22. Byggnaden ska vara både pizzeria och bostadshus enligt polis, och branden är fullt utvecklad. 

– Byggnaden är helt övertänd. Två personer har åkt till sjukhus med ambulans men de gick själva till ambulansen, säger Dan Sööder vid polisen Dalarna. 

Erika Tärnings pappa bor i huset mittemot den brinnande byggnaden, och hon har befunnit sig på platsen sedan branden startade. Det har inte funnits någon spridningsrisk till just det huset, men i och med VMA-meddelandet har de blivit ombedda att hålla sig inomhus. 

– Pappas hus är inte avspärrat. Men huset bredvid byggnaden har de skummat och sprutat vatten på. Det blåste kraftigt ditåt tidigare, säger hon. 

Vad gör de just nu på platsen? 

– De väntar på att byggnaden ska falla samma, de sprutar vatten på den också. Det är korstenen som är kvar men garaget har fallit. 

Enligt dt.se ska en person ha burits ut från ett fönster i byggnaden. Det finns ännu inga uppgifter om skadeläget eller om det har funnits andra personer i byggnaden. Men ytterligare tre personer ska vara rökskadade enligt P4 Dalarna.  

Vet du någonting om andra personer i byggnaden? 

– Nej. Det är ett hus, det är en kille som bor på övervåningen. Det är hans byggnad och han har pizzerian. Sen är det någon loppisgrej i garaget, säger Erika Tärning. 

Flera räddningstjänstpatruller är på plats. 

Enligt Dalarnas Tidningar har något som liknar gasflaskor burits ut från byggnaden.
Foto: Läsarbild

Viktigt meddelande till allmänheten om branden

Ett VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) har gått ut med anledning av branden.

Enligt tidningen DT, ska det ha burits ut någonting som liknar gasflaskor från byggnaden. Räddningstjänsten har spärrat av ett stort område och just nu arbetar de med att förhindra eventuell spridning. Det ska finnas en eventuell explosionsrisk då det finns gasoltuber kvar i byggnaden. Även röken kan vara farlig, skriver dt.se. 

– De sa till oss att vi skulle gå in för exploderar en sån blir det tryck mot huset. Det är därför de har spärrat av så mycket, säger Erika Tärning.  

Hur stor är insatsen på plats? 

– Framför oss är det en brandbil och brandgubbar. Det är två brandbilar totalt vad jag kan se. 

Hur är det nu jämfört med när de brann som mest? 

– Det har lugnat ner sig lite. Men det flyger aska i luften och vi får inte åka ut med bilen på grund av alla brandslangar och sånt, säger Erika Tärning. 

Orsaken till branden är ännu oklar. 

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.