Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fullbokat - så får du en taxi

Taxin är fullbokad, men helt kört att få en taxi är det dock inte.
Foto: Taxi Kurir och Scanpix
Har du glömt att beställa taxi till nyårsnatten? Då får du räkna med att ha tålamod.
De stora bolagen har varit fullbokade i flera dagar.
Men det finns knep för att få tag i en bil.
- Lägg inte på luren, för då ligger man kvar i kön, säger Magnus Klintbäck, vd på Taxi Kurir i Stockholm, till Expressen.se.
Gisela Malmqvist, gruppledare på Taxi Stockholm, säger till TT att det är fullbokat från klockan 22 till 05 i morgon bitti.
Ännu värre var det på Taxi Kurir i Stockholm, som var fullbokade till klockan 8 på nyårsdagen.

"Lägg inte på luren"

Helt kört att få en taxi är det dock inte. Taxibolagen har bilar i trafik och det går att ringa och beställa även i kväll. Bästa sättet att få tag i en bil är att vara tålmodig, enligt Magnus Klintbäck, vd på Taxi Kurir i Stockholm.
- Ring och lägg inte på luren, för då ligger man kvar i kön. Ringer man och lägger på blir man sist hela tiden. Kommer du väl fram sedan tar det bara tio minuter en kvart, säger han till Expressen.se.
När är bäst att ringa för att lättast komma fram?
- Strax innan tolvslaget eller efter två, säger Magnus Klintbäck.

"Fullbokade"

Ungefär samma läge är det i Göteborg och Malmö.
- Vi är fullbokade i den meningen att vi inte tar några förbeställningar efter klockan 16, säger Camilla Heller, driftsledare på Taxi Göteborg.
Det går alltså att ringa som vanligt när man vill åka, men efter midnatt lär det bli knepigt.
- När klockan slår tolv, då sticker mätaren i höjden. Så är det varenda år.

Malmö och Göteborg

Även Taxi Kurir i Göteborg var fullbokat efter klockan 18.
Malmös tre stora taxibolag räknar med full rulle hela kvällen och natten fram till nyårsdagens morgon. Taxi 97 97 97 var fullbokat från klockan 16 fram till 04 på nyårsdagens morgon – och tog inte emot fler förbeställningar. Och den som vill åka med Taxi Skåne efter midnatt får vänta till åtminstone halv fyra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.