Taxin är fullbokad, men helt kört att få en taxi är det dock inte. Foto: Taxi Kurir och Scanpix
Taxin är fullbokad, men helt kört att få en taxi är det dock inte. Foto: Taxi Kurir och Scanpix

Fullbokat - så får du en taxi

Publicerad
Uppdaterad
Har du glömt att beställa taxi till nyårsnatten? Då får du räkna med att ha tålamod.
De stora bolagen har varit fullbokade i flera dagar.
Men det finns knep för att få tag i en bil.
- Lägg inte på luren, för då ligger man kvar i kön, säger Magnus Klintbäck, vd på Taxi Kurir i Stockholm, till Expressen.se.
Gisela Malmqvist, gruppledare på Taxi Stockholm, säger till TT att det är fullbokat från klockan 22 till 05 i morgon bitti.
Ännu värre var det på Taxi Kurir i Stockholm, som var fullbokade till klockan 8 på nyårsdagen.

"Lägg inte på luren"

Helt kört att få en taxi är det dock inte. Taxibolagen har bilar i trafik och det går att ringa och beställa även i kväll. Bästa sättet att få tag i en bil är att vara tålmodig, enligt Magnus Klintbäck, vd på Taxi Kurir i Stockholm.
- Ring och lägg inte på luren, för då ligger man kvar i kön. Ringer man och lägger på blir man sist hela tiden. Kommer du väl fram sedan tar det bara tio minuter en kvart, säger han till Expressen.se.
När är bäst att ringa för att lättast komma fram?
- Strax innan tolvslaget eller efter två, säger Magnus Klintbäck.

"Fullbokade"

Ungefär samma läge är det i Göteborg och Malmö.
- Vi är fullbokade i den meningen att vi inte tar några förbeställningar efter klockan 16, säger Camilla Heller, driftsledare på Taxi Göteborg.
Det går alltså att ringa som vanligt när man vill åka, men efter midnatt lär det bli knepigt.
- När klockan slår tolv, då sticker mätaren i höjden. Så är det varenda år.

Malmö och Göteborg

Även Taxi Kurir i Göteborg var fullbokat efter klockan 18.
Malmös tre stora taxibolag räknar med full rulle hela kvällen och natten fram till nyårsdagens morgon. Taxi 97 97 97 var fullbokat från klockan 16 fram till 04 på nyårsdagens morgon – och tog inte emot fler förbeställningar. Och den som vill åka med Taxi Skåne efter midnatt får vänta till åtminstone halv fyra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag