Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fuglesang: "Det slår inte vyn från rymden"

Christer Fuglesang.
Foto: John Raoux / AP

Christer Fuglesang är Sveriges första och enda astronaut.

Men det dröjde för den skidälskande rymdfararen till dess att han fyllde 60 år innan han nådde Åreskutans topp.

– Det är klart, det slår inte riktigt vyn från rymden, men det är säkert en av de vackrare utsikterna man kan få i Sverige, säger Fuglesang.

Det har gått lite mer än tio år sedan Christer Fuglesang var ute på sin rymdresa. Förra helgen fyllde den svenske astronauten 60 år och nu passar han på att njuta av snö och sol i Jämtland.

För även med fötterna på jorden gillar han höga höjder. Så här i slutet av vintern passar han på att besöka Åreskutans topp tillsammans med bland andra hustrun Elisabeth.

– Jag gillar skidåkning sedan väldigt längre. Av någon anledning har jag inte kommit till Åre. Nu blev det en chans att få en veckas semester och åka till Åre med vänner. Vi hade tur med bra väder, säger Christer Fuglesang med frun Elisabeth vid sin sida.

Kan du jämföra vyn från Åreskutan jämfört med den från rymden?

– Det är alltid kul att vara högt upp och se fina vyer och vackra utsikter. Det är klart, det slår inte riktigt vyn från rymden, men det är säkert en av de vackrare utsikterna man kan få i Sverige.

Fuglesang åkte offpist nerför Åreskutan.

– Det är inte så mycket lössnö, men det är alltid kul att åka utanför pisten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.