Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fruns isolerade liv med actionskådisen

Skådepelaren misstänks för mord efter att hans hustru hittats död i den gemensamma bostaden. Foto: Montage
Skådepelaren misstänks för mord efter att hans hustru hittats död i den gemensamma bostaden. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Den mordmisstänkte skådespelarens fru följde med honom till Sverige.

Här blev hon isolerad och fastnade i ett destruktivt förhållande, berättar en nära vän – vid ett tillfälle flydde hon hemmet.

– Hon ringde och sa att hon hade blivit misshandlad av sin man. Hon skrek och grät i telefonen och var jätterädd. "Snälla kom och rädda mig".

Skådespelaren har medverkat i flera svenska actionfilmer och spelat mot stjärnor som Mikael Persbrandt, Stefan Sauk och Paolo Roberto.

Nu sitter han häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord, efter att hans hustru hittades död i den gemensamma radhusbostaden i Kista för en vecka sedan. Skådespelaren erkänner att han dödade henne men nekar till rubriceringen mord

Paret träffades när mannen filmade utomlands, i kvinnans hemland. Hon var i övre tonåren och han var mer än dubbelt så gammal när de på kort tid skaffade barn och gifte sig innan flytten gick till Sverige för ett antal år sedan.

"Ett sätt som inte var normalt"

En kvinna som umgicks med paret i hustruns hemland berättar att hon såg kvinnan blåslagen redan innan Sverigeflytten:

– De var kärleksfulla mot varandra och fina tillsammans. Men när de bråkade så var det på ett sätt som inte var normalt. (Han) blev så aggressiv att jag var rädd att han skulle skada henne.

Paret gifte sig för ett antal år sedan i kvinnans hemland. Fotot visar skådespelaren på deras bröllop.

En nära vän till hustrun som umgåtts med henne både i hemlandet och i Sverige berättar att hon såg fram emot flytten. Hon skulle lära sig språket, skaffa jobb och komma in i samhället. Men det blev inte som hon hade tänkt sig.

Under några år förvandlades hustrun.

– När hon gick i gymnasiet hade hon bra självkänsla och väldigt bra självförtroende. Hon pratade med folk och var väldigt social. När jag träffade henne i Sverige var hon en helt annan person – tillbakadragen, blyg, inget självförtroende alls, berättar vännen.

"Snälla kom och rädda mig"

Vännen fick känslan av att allt inte stod rätt till mellan skådespelaren och hustrun. En dag när hustrun ringde sin vän bekräftades det.

– Hon ringde och sa att hon hade blivit misshandlad av sin man. Hon skrek och grät i telefonen och var jätterädd. "Snälla kom och rädda mig", sa hon och jag satte mig i bilen och körde till Stockholm.

 

LÄS MER: Hustrun lämnade allt för skådespelaren

 

Vännen slog larm till både polis och socialtjänsten, berättar hon.

– Men hon ville inte säga något till polisen eller socialtjänsten. Hon berättade att hon och mannen hade bråkat, men blåmärkena som hon visade mig visade hon aldrig upp för dem. Därför blev det aldrig något.

Efter händelsen bodde hustrun hos sin vän i en månad innan hon återvände hem till skådespelaren. Stegvis började hustrun distansera sig från vännen som hjälpt henne.

Skådespelaren har medverkat i flera svenska actionfilmer.

Hustrun isolerad med skådespelaren

En annan person som kände hustrun ger samma bild av hennes förhållande med skådespelaren:

– Hon var väldigt isolerad. Hon pratade inte om sina problem.

Enligt förundersökningsledaren Malin Kühn hade även mannen mått dåligt under den senaste tiden.

– Mitt intryck är att han har haft det svårt. Det är en tragisk historia, det tror jag vi är ganska överens om. Det är tragiskt för samtliga inblandade, som det ofta är, har åklagaren tidigare sagt.

 

LÄS MER: Skådespelarens karriär – innan han dödade frun