Tvåbarnspappan Robert Bales anklagas för att ha lämnat en militärbas i Afghanistan och sedan gått från hus till hus och skjutit ihjäl 17 afghaner.
Tvåbarnspappan Robert Bales anklagas för att ha lämnat en militärbas i Afghanistan och sedan gått från hus till hus och skjutit ihjäl 17 afghaner.

Frun försvarar mördarsoldaten Bales

Publicerad

Amerikanska soldaten Robert Bales, 38, misstänks ha mördat 17 civila afghaner.

Nu går hans fru ut och försvarar honom.

- Han älskar barn och skulle inte göra det, säger hon till tv-kanalen NBC news.

Tvåbarnspappan Robert Bales anklagas för att ha lämnat en militärbas i Afghanistan och sedan gått från hus till hus och skjutit ihjäl 17 afghaner. Fyra män, fyra kvinnor och nio barn, dödades i massakern, som ägde rum den 11 mars.

Nu talar Karilyn Bales ut i NBC, om misstankarna mot maken.

- Han älskar barn, han är som ett stort barn själv, säger hon.

Hålls isolerad i militärfängelse

- Det är ofattbart för mig. Jag har ingen aning om va som hände, men han skulle inte... han älskar barn och skulle inte göra det.

I fredags åtalades Robert Bales formellt för överlagt mord i 17 fall och mordförsök i sex fall.

Den 38-årige sergeanten ska enligt åklagarna ha återvänt till basen i Kandaharprovinsen och överlämnat sig efter masskjutningarna. Han hålls isolerad i en militärfängelse i Kansas och riskerar dödsstraff.

Själv minns han inget av händelserna, enligt sin advokat John Henry Browne.

- Han har tidiga minnen av kvällen, och han har en senare minnesbild, men han minns inte kvällen däremellan, har han sagt till CBS News.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag