David Gabriel Watson lämnade sin fru Tina på havsbotten under smekmånaden. Foto: Rex Features/IBL
David Gabriel Watson lämnade sin fru Tina på havsbotten under smekmånaden. Foto: Rex Features/IBL

Frun dog på havsbotten – mannen åtalad för mord

Publicerad
Uppdaterad
Han lämnade sin fru att dö på havsbotten under smekmånaden.
Nu åtalas David Gabriel Watson för mord.
Det var fotot som avslöjade honom.
Fotot där Tina Watson, 26, kämpar för sitt liv på havsbotten.
Bilden togs av en annan dykare som fotograferade sin vän under ytan, helt ovetandes om att en tredje person samtidigt simmade desperat mot Tina Watson för att rädda henne.
Under tiden var Tina Watsons man, David Gabriel Watson, ovanför ytan.
Nu står han åtalad för att ha mördat sin fru, skriver Daily Mail.

Dyktur

Det amerikanska paret hade varit på smekmånad i Queensland, Australien i elva dagar då mannen ville ta ut sin fru på en dyktur i Stora barriärrevet.
Mannen hävdade i efterhand att frun fick panik och drunknade utav det.
Polisen trodde först på att det låg en olycka bakom, men efter att mannen ett flertal gånger ändrat sin historia om hur det gick till så blev han brottsmisstänkt.
Polisens starkaste motiv är att David Gabriel Watson var ute efter sin frus försäkringspengar.
Den åtalade väntar på rättegång i Australien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag