De fyra tonårskillarna färdades några mil söder om Vetlanda, och var på väg för att se AIK spela borta mot Kalmar FF.
Nu har tre av dem dött, bara 16, 17, och 18 år gamla.
De har alla gått i andra och tredje ring på Njudungsgymnasiet i Vetlanda, som är kommunens enda gymnasieskola.
– Det är en tryckt stämning på skolan. Det är naturligtvis en stor tragedi, en fruktansvärd händelse. Sådant som inte ska få ske. Och vi tänker naturligtvis i främsta hand på de anhöriga och nära vänner, säger gymnasiechefen Anna Ullman.
Hon berättar att de berörda klasserna fått stöd av kristeam under morgonen, och att elever tänt ljus i ”Gallerian”, som uppehållsrummet med kiosk på skolan kallas.
– De tar hand om varandra. Så det är en fin stämning, men oerhört sorgligt naturligtvis.
Inne på Missionskyrkan i Vetlanda samlas berörda för att sörja. De flesta är ungdomar. De gråter, kramas och tröstar varandra.
Utanför hänger regnet i luften och flaggan vajar på halvstång.
Parkeringen bakom kyrkan är full, och på plats finns bland annat räddningstjänst och kommunens Posom-grupp.
– Stämningen är ... det är svårt att säga. Det är en mycket svår situation, det finns inga ord, säger Susanne Thorn.
”Namn för framtiden”
Pojkarna var inte bara AIK-supportrar, utan flera av dem var själva aktiva i idrottsföreningar i kommunen. En av dem var hemmahörande i Tranås.
Två av de inblandade i olyckan spelade i Hvetlanda GIF, berättar klubbens sportchef Dimitrios Liakos.
När de fick höra om händelsen så avbröt de träningen på torsdagskvällen.
– Det togs emot rätt så hårt hos en del. Så vi fick bryta träningen och varva ner. Vad kan man säga? Det är så tragiskt, och vi tänker på familj, och deras släktingar och vänner.
En av pojkarna har varit en av de yngsta spelarna i sitt lag.
– Han har fått chansen att vara med och träna. Han har verkligen varit ett namn för framtiden, har vi ju känt, säger Jasmin Bosnjak som tränat pojkens lag under säsongen.
Han berättar att spelarna i laget kommit varandra nära och tränar flera dagar i veckan. I lördagen är det planerat att de ska spela match. Men nu förbereder de i stället en tyst minut inför det.
– Det är obeskrivligt, egentligen, säger Jasmin Bosnjak.
Bandyklubbens sorg
Flera i gruppen har också varit aktiva i bandyklubben Vetlanda BK, där en av dem spelade i juniorlaget. Pojken kommer ”kommer lämna ett stort tomrum efter sig i hela föreningen”, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter:
”Vi sörjer också de två övriga omkomna som båda är tidigare ungdomsspelare i Vetlanda BK.”
– Så det är givetvis så att vi är i fullständig chock och behöver hantera det, säger Andreas Söderman, vice ordförande i klubben.
Föreningen försöker nu finnas till för alla som behöver stöd efter händelsen. Familj, spelare, ledare, vänner och alla runtomkring lagen.
– Det är väldigt många som blir berörda av detta, och det handlar nog mest bara om att finnas till just nu, säger Andreas Söderman och fortsätter:
– Det finns tyvärr ingen manual i sådana här lägen. Utan det är bara att försöka göra det som är rätt.
Bandyklubben ser nu hur hälsningar börjat strömma in till föreningen från ”alla möjliga håll”.
– Det är en fruktansvärd händelse som man liksom inte ens kan föreställa sig. Men vi börjar märka att det kommer stöd från alla möjliga håll och det är fantastiskt fint att se.