Trion har tidigare skrivit Melodifestivalsbidrag. Foto: Håkan Wikström
Trion har tidigare skrivit Melodifestivalsbidrag. Foto: Håkan Wikström

Fronda: "Jag är helt förvirrad"

Publicerad
Uppdaterad
VÄSTERÅS. Om världen snurrade fort för Fronda innan gårdagens besked så löper den amok i dag.
- Jag är helt förvirrad. Jag vet inte hur många sms jag har fått efter beskedet.
Skivbolagsrepresentanten på Bonnier Amigo sms:ade och gratulerade för att Fronda fått med ett bidrag. Samtidigt beklagade han, lite skämtsamt, att han nu lämnar ut Sebastian Frondas nummer till alla journalister som vill ha tag på honom.
Efter det startade lavinen av sms och telefonsamtal.
– Det är naturligtvis skitkul, men det har varit hysteriskt ett tag nu.

Haft med bidrag tidigare

Fronda sjunger på demon Ingen mår så bra som jag, och hoppas få framföra låten även i Melodifestivalen.
– Självklart.
Trion Fronda, Thörnholm och Clauss har aldrig tidigare skrivit Melodifestivalbidrag tillsammans, även om alla tre har fått med bidrag i tävlingen tidigare.
Däremot har man producerat material till både Magnus Carlssons och Bossons album. Dessutom för en japansk musikal (!).
– Ja, ha ha, vi gjorde en låt som heter Simple man Wishing till Bossons album. Japanerna upptäckte den där, och ville ha en version till musikalen, och i den så heter låten Next Dream, berättar Sebastian Fronda.

Nysläppt album

Michael Clauss och Sebastian Fronda har faktiskt fått med ett bidrag  tidigare. Förra årets bidrag, som senare diskades när Fonda inte ville  framföra låten själv.
Något som inte händer nu. Trots att Sebastian Fronda har ett fullspäckat
turnéschema efter ett nysläppt album.
–Nej, får jag erbjudandet att framföra den så kommer jag att göra det. Det
vore fett att få göra det i en nybyggd ABB Arena hemma i Västerås, men det
blir fett oavsett var det än skulle bli.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag