Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fröken Sverige svarar på Obamas hån

Fröken Svergie 2014, Camilla Hansson, svarar på hånet från USA:s president.
Donald Trump – "larger-than-life".
Foto: Seth Perlman/AP/TT
Obama hånade Trump.
Foto: Susan Walsh/AP/TT

Här är Fröken Sveriges svar på Obamas Trump-hån.

Efter att Obama skämtat om rivalens samröre med skönhetsmodeller svarar Camilla Hansson.

– Jag tyckte att det var ganska kul, men samtidigt lite nedvärderande, säger hon till New York Post.

Under den årliga korrespondentmiddagen i Washington i går passade USA:s president Barack Obama på att trycka till den republikanske presidentkandidaten Donald Trump några gånger.

Bland annat använde han sig av ett okänt kort: Fröken Sverige.

När Obama, under middagen där politikreportrar och kändisar samlas under skämtsamma former, stod vid podiet nämnde han kritiken mot att Trump har dålig erfarenhet av utrikespolitik.

Trump har nämligen, sa Obama, täta kontakter med världsledare:

– Som Fröken Sverige, Fröken Argentina, Fröken Azerbajdzjan…‚ sa presidenten om Trump som länge har ägt rättigheterna till tävlingen Miss Universum.


LÄS MER: Fröken Sverige – så gick det sen


Trump en larger-than-life-karaktär

Och nu svarar Camilla Hansson, 27, som var Fröken Sverige 2014 och Miss Earth Sweden 2012, på hånet. Till New York Post säger hon att hon inte skulle ha något emot att prata med miljardären, som hon kallade en "larger-than-life"-karaktär.

Camilla Hansson fortsätter:

– Han är uppenbart en väldigt framgångsrik kille. Jag tycker att han är en lätt person att tycka om när man är med honom eftersom han är en sådan person som tar över ett rum.https://twitter.com/CamillaHansson3/status/553582018446262273

"Glad att träffa mr Trump"

Camilla Hansson har träffat Donald Trump. I januari förra året la hon upp en bild på Twitter tillsammans med presidentkandidaten.

"Glad att träffa mr Trump på frukosten i dag", skrev hon intill bilden.

Däremot har hon inte full koll på hans politik.

– Jag har inte studerat hans politik tillräckligt mycket för att uttrycka mina åsikter om honom som kandidat, men han har uppenbart bra koll på ledarskap.

"Obama skämtade om mig"

Även om Camilla Hansson förstår att Obama menade det han sa som ett skämt, tycker hon att det var lite nedvärderande.

– Det gjorde att jag log. Jag tyckte att det var ganska kul, men samtidigt lite nedvärderande. Obama skämtade om mig och de andra kvinnorna som är med i tävlingen. Det är en ganska viktig grej för oss. Men, det var lättsamt. Det fick mig att le, säger Camilla Hansson till New York Post.

Till Fox News säger Trump att skämtet var kul och att Obama gjorde ett bra jobb.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.