Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frisörens gratiserbjudande: Klipp dig som Trump eller Kim Jong-Un

Flera kunder har redan nappat på erbjudandet.
Foto: LUONG THAI LINH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En av kunderna som fått en gratis klippning är Gia Huy, som enligt AP redan innan klippningen brukade få höra att han liknas Nordkoreas diktator.
Foto: LUONG THAI LINH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
För att få Donald Trumps frisyr får kunderna även sitt hår blekt.
Foto: CHRIS KLEPONIS / CNP / POLARIS/IBL POLARIS

Nästa vecka träffas Donald Trump och Kim Jong-Un i Hanoi i Vietnam.

En frisör i huvudstaden tar tillfället i akt och erbjuder kunder gratis klippning – men det finns ett krav: Kipp dig som antingen Trump eller Kim Jong-Un.

Mötet mellan USA och Norkoreas ledare äger rum den 27-28 februari nästa vecka.,

Inför den uppmärksammade träffen skriver bland annat The Independent  att frisörsalongen Tuan Dong Beauty Academy nu kommer med ett unikt erbjudande; Gratis klippning – om man klipper sig som någon av de två ledarna.

Enligt The Independent får kunder som vill kopiera Donad Trump en blekning av sitt hår, för att i hög utsträckning som möjligt kunna efterlikna den amerikanska presidentens karakteristiska frisyr. 

De som hellre vill likna Kim Jong-Un får håret rakat på sidorna, medan frisören genom att behålla håret uppe på huvudet skapar en slags fyrkantig frisyr. Två nöjda kunder.
Foto: LUONG THAI LINH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Gia Huy inspekterar sin nya frisyr.
Foto: LUONG THAI LINH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Vill visa sitt stöd inför mötet

Frisören som ger klipper frisyrerna heter Le Tuan Duong. Han säger själv att syftet med erbjudandet är att visa sitt stöd inför mötet, då han menar att det förhoppningsvis kommer leda till att relationerna länderna emellan förbättras. 

– Hanoi är en fredens stad. När Donald Trump och Kim Jong-Un bestämmer sig för att komma hit för att prata om att bibehålla freden, så tycker jag att borde göra någonting för att visa att Hanoi välkomnar mötet, berättar han.

Flera kunder uppges redan ha piffat till sig själva med nya Trump eller Kim Jong-Un-frisyrer. 

– Många säger att jag ser ut som Kim Jong-Un, särskilt när jag har hans hårstil, säger nioårige Gia Huy till nyhetsbyrån AP.Kim Jong-Un och Donald Trump vid deras senaste möte i Singapore 12 juni 2018.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Kim Jong-Uns frisyr mer populär

Enligt Le Tuan Dong själv signalerar de två frisyerna lite olika saker: Kim Jong-Uns frisyr är mer ungdomlig, och ”är mycket mer populär bland kunderna” – medan Trumps frisyr i högre grad signalerar makt.

Efter en lång period med infekterad stämning mellan USA och Nordkorea så träffades Donald Trump och Kim Jong-Un för första gången i Singapore i juli 2018. 

Mötet nästa vecka blir det andra mellan ländernas båda ledare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.