Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frigivne svenskens första ord från Saudiarabien

Den 47-årige svensken som riskerade avrättning i den ryskockuperade staden Donetsk i östra Ukraina har släppts fri och är på väg hem till Sverige.
Foto: Anadolu Agency / Anadolu
Expressens granskning visar att när mannen anslöt sig till striderna i östra Ukraina 2014 var han på flykt undan ett kommande fängelsestraff.
Foto: Twitter
På nätet uttryckte han nazistiska sympatier och en längtan efter att döda människor innan han tog värvning i den högerextrema Azovbataljonen.

PremiumDen 47-årige svensken som riskerade avrättning i den ryskockuperade staden Donetsk i östra Ukraina har släppts fri. 

Utrikesminister Ann Linde tackar bland annat Saudiarabien som hjälpt till i förhandlingen.

Två dagar efter frigivningen twittrade han från en sjukhussäng i Saudiarabien – där han skrev att han kommer bli kvar där den närmaste tiden. 

Expressens granskning visar att när mannen anslöt sig till striderna i östra Ukraina 2014 var han på flykt undan ett kommande fängelsestraff.

På nätet uttryckte han nazistiska sympatier och en längtan efter att döda människor innan han tog värvning i Azovbataljonen.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Nu börjar inspelningen – var är Filip Hammar?

Följ med bakom kulisserna på Filip & Fredriks succé "Alla mot alla"

Premium

Nya räntesmällen: Så dyrt blir ditt bolån nu

Tabell: Ökningen med 8 600 per månad • ”Kommer att svida”

Premium

De klär av sig nakna för att visa hur olika vi är

”Kroppen är som en karta över mitt liv” • Åtta svenskar berättar

Premium