Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fridolin fortsätter flirta med partier

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Johan Gunséus

Gustav Fridolin vill inte samarbeta med alliansen – men fortsätter att flirta med de enskilda partierna.

Han nämner särskilt Centern och Folkpartiet.

– Målet måste vara att vi får igenom den politik som Sverige behöver, säger MP-ledaren i SVT:s "Agenda".

Den 8 maj medverkade Gustav Fridolin i Expressens "Bar och Politik". Då sa MP-ledaren att han inte kunde tänka sig att sitta i en regering som fortsätter med alliansens politik – men att han var öppen för andra lösningar.

– Om man kan tänka sig att bygga ett helt annat politiskt alternativ så vore det oansvarigt av mig att stänga dörren, sa Gustav Fridolin.

Centern och Folkpartiet

I söndagens "Agenda" upprepade han budskapet. På frågan om det var möjligt för Miljöpartiet att sitta i en moderatledd regering sa han:

– Vi har sagt att vi aldrig kommer att kunna ge en fortsättning på allianspolitiken. Det är inte för att vi vill öka käbbelnivån i svensk politik, utan för att vi ser att alliansen i dag har svårt att klara av att möte de utmaningar vi står inför.

Målet huvudsaken

Sedan öppnade han dörren för ett samarbete med något av de enskilda allianspartierna, och nämnde speciellt Centern och Folkpartiet.

MP-ledaren menade att målet är det viktiga – att få igenom den politik som Sverige behöver.

– Då kräver det att det finns en regering som vill göra det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.