Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Friade – men barnet får de inte tillbaka

Veronica,31, och Fredrik Holm, 37 gick fria från misstankar om barnmisshandel. Men trots att flera experter ställt sig på deras sida har de inte fått barnet tillbaka.
Expressen har sökt den ansvariga läkaren, som i rättsintyget hänvisar till sitt medlemskap i Mio-gruppen. Gabriel Otterman och Olof Flodmark, som båda var drivande i Mio-gruppen, har inte velat kommentera. Foto: Sven-Olof Ahlgren

Veronica,31, och Fredrik Holm, 37 gick fria från misstankar om barnmisshandel.

Men trots att flera experter ställt sig på deras sida har de inte fått barnet tillbaka.

Enligt läkarna ska någon hållit i barnets ben, snurrat runt honom och slagit honom mot ett hårt underlag.

Skakat honom och sparkat på honom. Veronica,31, och Fredrik Holm, 37, misstänktes för barnmisshandel.

Pojken hade revbensfrakturer, en nyckelbensfraktur, en lårbensfraktur och en underbensfraktur. Men när familjen privat lät granska sonens PKU-prov, blodprovet som tas på alla barn i samband med förlossning, visade det sig att pojken liksom flera andra fall hade ett mycket lågt d-vitaminvärde med stor risk för benskörhet. Tre experter vittnade om det inte fanns några tecken på misshandel i fallet. Det var överläkaren Göran Högberg, specialist i psykiatri, David Ayoub, amerikansk specialist på benskörhet och röntgenspecialisten Julie A. Mack. Men läkaren från Mio-gruppen var säker på sin sak:

"Baserat på tillgänglig litteratur och mina egna kunskaper och erfarenhet, kan jag inte dra någon annan slutsats än den i rättsintyget nedskrivna, nämligen att skadorna uppkommit till följd av kraftigt våld vid minst två tillfällen.".

"Vill ha en hel familj"

När polisen granskade fallet kunde ingen bevisas som skyldig och paret gick fria. Barnet har de inte fått tillbaka.

– Socialtjänsten säger att de vill ha ett erkännande så har de något att arbeta med. Jag vet inte hur jag ska komma runt det här, säger Veronica.

– Jag vill ha en hel familj igen.

Expressen har sökt den ansvariga läkaren, som i rättsintyget hänvisar till sitt medlemskap i Mio-gruppen. Gabriel Otterman och Olof Flodmark, som båda var drivande i Mio-gruppen, har inte velat kommentera.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!