Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Freivalds lägenhet blev ett miljonklipp

Laila Freivalds skyllde sin avgång 2000 på medierna som hon menade "med råge överskridit vad som är rimligt" när de granskade hennes lägenhetsköp.
Du har sett dörren smälla igen i tv. Nu har du chans att få komma in. Laila Freivalds säljer lägenheten som ledde till hennes första avgång som minister.

FAKTA

Du har kommit till Stockholm City, den nya lokala editionen på Expressen.
se.

Här rapporterar vi om senaste nytt i Stockholm och blandar det med nöjeskalendern Citykollen, lokal-tv och en rad nya tjänster.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på stockholmcity@ expressen.
se

Bild på lägenheten från mäklaren Erik Olssons hemsida.
Bild på huset från mäklaren Erik Olssons hemsida.
Det är snart sex år sedan den dåvarande justitieministern köpte loss hyresrätten om fem rum på Kungsholmen. Priset uppskattades då till drygt två miljoner kronor. Regeringen var starkt kritisk till utförsäljning av hyresrätter och stormen mot Freivalds dubbelmoral tvingade henne att avgå.

Kände sig tvungen att köpa

Freivalds kommentar då var att hon inte gjorde affären för att tjäna pengar utan för att hon och maken inte var beredda att bli de egna grannarnas hyresgäster. Enligt henne kände de sig tvungna att köpa eftersom en stor majoritet av hyresgästerna var för en ombildning. Nu är lägenheten till salu med ett utropspris på fem miljoner kronor. - Vi räknar med budgivning, säger Erik Olsson, vd på fastighetsmäklaren som har hand om försäljningen. Hur många nyfikna besökare väntar ni er på visningen på söndag? - Inte så många faktiskt. De flesta som kommer på visningar söker ny bostad. I det här fallet så kommer det säkert att finnas väldigt få privata saker kvar, säger han. Våningen är på 126 kvadratmeter och ligger längst upp i ett hus intill Kronobergsparken vid Fridhemsplan. Den har dubbla terrasser, en på nio och en på 15 kvadratmeter. I annonsen lockas spekulanter med formuleringar som "Bjud hem dina vänner på middag och finduka på den södervända altanen som vid molnfria dagar badar i sol."

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!