Håkan Juholt (S).
Håkan Juholt (S).

Vad har du gjort för Dawit Isaak, Håkan Juholt (S)?

Publicerad
Uppdaterad
Den svenske journalisten Dawit Isaak har nu suttit fängslad i Eritrea i 2 764 dagar.
UD arbetar med tyst diplomati och utrikesminister Carl Bildt vägrar höja sin röst i fallet.
Expressen.se frågar därför ut en riksdagsledamot om dagen. I dag: Håkan Juholt (S).
Vad har du gjort för Dawit Isaak?
- Förutom att ha skrivit på uppropet har jag tagit upp hans fall i flera tal, ett tillfälle var på FN-dagen i Ålems kyrka.
Vad kan du mer göra för Dawit Isaak?
- På olika sätt hålla frågan levande, genom att fortsätta att tala om och diskutera hans fall så snart tillfälle ges för att väcka opinion.


Så säger UD

Söndagen 19 april 2009 svarar Anders Jörle vid UD:s presstjänst:
Vad har ni gjort för Dawit Isaak?
- Det vi gör varje dag.
Vilket innebär?
- Det talar vi inte om.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag