Dan Kihlström (KD)
Dan Kihlström (KD)

Vad har du gjort för Dawit Isaak, Dan Kihlström?

Publicerad
Uppdaterad
Den svenske journalisten Dawit Isaak har nu suttit fängslad i Eritrea i 2738 dagar. UD arbetar med tyst diplomati och utrikesminister Carl Bildt vägrar höja sin röst i fallet. Expressen.se frågar därför ut en riksdagsledamot om dagen. I dag: Dan Kihlström (KD)
Vad har du gjort för Dawit Isaak?
- Jag har skrivit på Expressens namnlista och även tidigare skrivit under protestlistor och upprop. Dessutom har jag förhört mig om läget med partikollegor som har jobbat mer direkt med fallet och frågat om jag kan göra något.
Tänker du göra något framöver?
- Jag kan inte säga att jag några planer på det. Jag kommer nog fortsätta stötta och agera genom de personer i riksdagen som har blivit talespersoner för frågan.

Så svarar UD

Varje dag ringer Expressen.se upp UD:s presstjänst för att höra vad man från UD:s sida har gjort för att lösa Dawit Isaaks situation.
Kent Öberg svarar den 23 mars 2009:
– Du får det svar du hört förut; Vi arbetar med det dagligen och vi går inte närmare in på exakt vad vi gör eller vilka kontakter som tas.
Kommer Sveriges ambassadör att åka ner till Eritrea igen?
– Ja men jag har inget datum för det.
Men han kommer att åka ner med anledning av Dawit Isaak?
– Ja, det är som sagt en resa inplanerad, men jag har inget datum för den.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag