Cecilia Widegren (M)
Cecilia Widegren (M)

Vad har du gjort för Dawit Isaak, Cecilia Widegren (M)?

Publicerad
Uppdaterad
Den svenske journalisten Dawit Isaak har nu suttit fängslad i Eritrea i 2 797 dagar. UD arbetar med tyst diplomati och utrikesminister Carl Bildt vägrar höja sin röst i fallet. Expressen.se frågar därför ut en riksdagsledamot om dagen. I dag: Cecilia Widegren (M).
Vad har du gjort för Dawit Isaak?
– Det är inte jag som enskild person som agerar. Det gör regeringen och riksdagen, och det arbetet stödjer jag.
Vad mer kan du göra?
– Jag är väldigt medveten om att det görs mycket från den utrikespolitiska förvaltningens sida. Det arbetet rullar på, enligt den information jag har fått. Jag upplever inte att jag som enskild person kan göra så mycket mer. Men det viktigt att regeringen och riksdagen fortsätter att agera kraftfullt i den här frågan. 

Expressen.se frågar också utrikesdepartementet om vad som görs just nu för Dawit Isaak.
Fredagen den 22 maj svarar Amelie Heinsjö vid UD:s presstjänst:
– Vi kommenterar inte vad vi gör i detalj, men det här är ett högt prioriterat ärende för oss.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag