Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De protesterar mot eritreanska besöket

Foto: Lennart Rehnman
Just nu pågår demonstrationen mot Eritreas EU-ambassadör som kommer till Folkets hus i Göteborg för att hålla föreläsningar om hur FN:s sanktioner drabbar landet.
- Det är inte demokrati i Eritrea i dag. EU-ambassadör är här för att hjärntvätta dem som lyssnar, säger en av demonstranterna, Keleta Zehaie.
- Polisen har spärrat av ett område framför Folkets hus och det är både dialogpoliser och vanliga poliser här på plats, säger Tomas Svedberg, GT:s reporter på plats.
Det är den eritreanske EU-ambassadören,Girma Asmerons, besök i Göteborg som nu upprör de regimkritiska eritreaner som bor i exil i Sverige. Enligt regimkritikerna pågår just nu en stor propagandakampanj från den eritreanska regeringen. Kampanjen går ut på att FN:s sanktioner drabbar civilbefolkningen i Eritrea hårt.

Här för att hjärntvätta

- Det finns ingen demokrati i Eritrea i dag och så länge det inte finns demokrati så kommer vi att fortsätta protestera. Asmeron är här för att hjärntvätta åhörarna, säger Keleta Zehaie, som sitter med i styrelsen för Föreningen för ett rättvist Eritrea. Foto: Lennart Rehnman
- Jag älskar mitt land och jag vill bara åka tillbaka, men jag kan inte. Här i Europa finns rättvisa, här kan man tala fritt. Det kan man inte i Eritrea i dag utan att råka illa ut, säger Keleta Zehaie, som inte sett sina föräldrar på 35 år på grund av sin politiska asyl.

Börjar 12.30

Seminarierna om FN-sanktionerna kommer att pågå under större delen av lördagen.
- Det ska börja 12.30 för en ungdomsgrupp och fortsätta senare för ytterligare en grupp för vuxna, säger Tomas Svedberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!