Fredrik Gladh väcktes av kossorna i morse. Foto: PRIVATFredrik Gladh väcktes av kossorna i morse. Foto: PRIVAT
Fredrik Gladh väcktes av kossorna i morse. Foto: PRIVAT
Tolv nötkreatur betade plötsligt i hans villaträdgård. Foto: PRIVATTolv nötkreatur betade plötsligt i hans villaträdgård. Foto: PRIVAT
Tolv nötkreatur betade plötsligt i hans villaträdgård. Foto: PRIVAT

Fredriks galna morgon – väcktes av kossorna

Publicerad

Uppe med tuppen har man ju hört talas om – men uppe med kossan?

Ändå var det precis vad som hände Fredrik Gladh, 41, i morse.

När han vaknade stod tolv kossor utanför villafönstret.

– Min fru trodde att det var jag som snarkade innan vi förstod att det var kossor som råmade, säger han.

Strax efter klockan sex i morse vaknade Fredrik Gladh, 41, hemma i villan i Vimmerby av ett udda ljud.

Hans fru trodde först att det var Fredrik som snarkade, men efter en stund kom de på vad ljudet lät som.

Råmande kossor – utanför fönstret.

– När vi tittade ut såg vi tolv kossor, eller egentligen var det väl ungdjur, som stod i vår trädgård och betade, säger Fredrik Gladh.

 

LÄS MER: 76 kor rymde från gård i Vindeln 

Ungdjuren passade på att beta ner gräset i Fredriks trädgård.Foto: PRIVAT

Hade rymt – hagen låg sex kilometer bort

Han ringde polisen som i sin tur försökte få tag på ägaren. Men vem som egentligen ägde djuren var inte alldeles självklart. Närmsta bondgård ligger flera kilometer bort. Efter en stunds detektivarbete kunde man dock konstatera att djuren hade rymt från en beteshage.

– Enligt vad jag har förstått så var ägaren inte från trakten utan hade djuren på bete i en hage sex kilometer härifrån. Nu tror jag att alla djur är tillbakakörda, säger Fredrik Gladh.

Trots att djuren klampade runt en stund inne i trädgården är skadorna på gräsmattan minimala.

– Nej, det var ingenting. Katten blev lite rädd, annars var det ingen fara, säger Fredrik Gladh.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag