Fredrik Wikingsson ska hjälpa MP i valet

Publicerad

Miljöpartiet tar till hjälp utifrån för att vinna valet 2014.

Enligt Aftonbladet kommer tv-profilen Fredrik Wikingsson finnas med i uppställningen inför valrörelsen.

– En tv-profil som har gjort många prisbelönta tv-program, säger partisekreteraren Anders Wallner om stjärntillskottet.

Miljöpartiet räknar med att sitta med i en regering, helst med Socialdemokraterna, efter valet i september 2014. Till sin hjälp att vinna folkets gunst tar partiet inte bara sina etablerade politiker - utan även kända nöjesprofiler.

Enligt Aftonbladet kommer tv-profilen Fredrik Wikingsson finnas med som en viktig spelare i valrörelsen om drygt 1,5 år.

Kommunicera

Han ska dock inte om att utforma politiska förslag utan snarare kommunicera valrörelsen, enligt partisekreteraren Anders Wallner.

– En tv-profil som har gjort många prisbelönta tv-program tillsammans med sin parhäst Filip Hammar. Program som på många sätt har utmanat tv-formatet och som sticker ut, som vi tror kan utmana oss att gå från ett fast format som valrörelsen ofta är.

En annan nöjesprofil som även han kommer ge sitt stöd till Miljöpartiet är artisten Jason "Timbuktu" Diakité, som Expressen har kunnat avslöja tidigare.

Timbuktu ska sitta med i en arbetsgrupp mot rasism.

– Det är viktigt nu att vi gör vad vi kan för att försöka motarbeta rasism och högerextremism i vårt land. Det handlar om vilken typ av land vi vill att Sverige ska vara framöver, sade Diakité till Expressen i februari.

Nordeaekonomen Sasja Beslik och Emma Rung, tidigare generalsekreterare för Fair trade-märket i Sverige och med erfarenhet från jobb som volontär i Barack Obamas presidentvalskampanj, kommer också ingå i den referensgrupp där Fredrik Wikingsson finns med, enligt TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag