Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Wikingsson ska hjälpa MP i valet

Miljöpartiet tar till hjälp utifrån för att vinna valet 2014.

Enligt Aftonbladet kommer tv-profilen Fredrik Wikingsson finnas med i uppställningen inför valrörelsen.

– En tv-profil som har gjort många prisbelönta tv-program, säger partisekreteraren Anders Wallner om stjärntillskottet.

Miljöpartiet räknar med att sitta med i en regering, helst med Socialdemokraterna, efter valet i september 2014. Till sin hjälp att vinna folkets gunst tar partiet inte bara sina etablerade politiker - utan även kända nöjesprofiler.

Enligt Aftonbladet kommer tv-profilen Fredrik Wikingsson finnas med som en viktig spelare i valrörelsen om drygt 1,5 år.

Kommunicera

Han ska dock inte om att utforma politiska förslag utan snarare kommunicera valrörelsen, enligt partisekreteraren Anders Wallner.

– En tv-profil som har gjort många prisbelönta tv-program tillsammans med sin parhäst Filip Hammar. Program som på många sätt har utmanat tv-formatet och som sticker ut, som vi tror kan utmana oss att gå från ett fast format som valrörelsen ofta är.

En annan nöjesprofil som även han kommer ge sitt stöd till Miljöpartiet är artisten Jason "Timbuktu" Diakité, som Expressen har kunnat avslöja tidigare.

Timbuktu ska sitta med i en arbetsgrupp mot rasism.

– Det är viktigt nu att vi gör vad vi kan för att försöka motarbeta rasism och högerextremism i vårt land. Det handlar om vilken typ av land vi vill att Sverige ska vara framöver, sade Diakité till Expressen i februari.

Nordeaekonomen Sasja Beslik och Emma Rung, tidigare generalsekreterare för Fair trade-märket i Sverige och med erfarenhet från jobb som volontär i Barack Obamas presidentvalskampanj, kommer också ingå i den referensgrupp där Fredrik Wikingsson finns med, enligt TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.