Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fredrik Sjöshult: Kvinna ska hämtas till förhör av polisen

Expressens team på plats efter skjutningen.
Fredrik Sjöshult och Daniel Ingmo på plats.
Ambulanspersonal på platsen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Poliser på plats. Foto: Janne Åkesson/Swepix

En kvinna har gripits av polis efter att en känd advokat skjutits på Kungsholmen i Stockholm.

Sen tidigare söktes kvinnan för att hämtas in till förhör.

– Hon anses ha viktiga uppgifter och därför ska hon snabbt in till polisen, säger Expressen kriminalkrönikör Fredrik Sjöshult till Expressen TV.

Expressens Fredrik Sjöshult befann sig i Stockholms tingsrätt, intill polishuset, när larmet om den skottskadade advokaten på Norr Mälarstrand kom in.

Han berättar i Expressen TV:

– Det lät som att polishuset tömdes på poliser. Det var väldigt många poliser som dirigerades till platsen. Här kunde polisen vara väldigt snabbt på plats, prata med advokaten och snabbt skapa en bild av vad som hänt och spärra av, säger han.

Fredrik Sjöshult fortsätter:

– Advokaten kunde ge en bakgrund till detta som gör att slutsatsen är att det inte handlar om något i hans yrkesroll. Han har alltså inte blivit skjuten på grund av det arbete han har utfört i rättssalarna. Det är viktigt att särskilja detta – motivet misstänks vara något annat.

En kvinna gripen av polis

I samband med skottlossningen har en kvinna eftersökts av polis. Vid 11-tiden kunde hon gripas.

Fredrik Sjöshult sa innan gripandet:

– Hon är, som jag förstår det, inte anhållen i sin frånvaro för närvarande – det har inte tagits beslut att hon är skäligen misstänkt för någon typ av brott – utan det handlar om att hon ska förhöras om händelsen. Vanliga vittnen, som i trapphuset, tar man inte beslut om ska hämtas till förhör på det här sättet. Utan det har tagits beslut om kvinnan direkt efter skjutningen eftersom hon anses ha viktiga uppgifter. Det är därför hon snabbt ska in till polisen.

”Någon form av tumult”

Fredrik Sjöshult säger vidare att mycket tyder på att det har varit ett bråk där handgemäng har uppstått i ett trapphus. Om någon grips som misstänkt kan det därför komma invändningar om nödvärn, enligt Sjöshult.

– Det finns ingen indikation på att någon har stått och skjutit mot advokaten. Det verkar som att det har varit någon form av tumult och i samband med det har gått av ett eller flera skott – olyckligtvis i huvudet och i bröstet på advokaten men lyckligtvis inte så att det blev några livshotande skador.

Skottlossning på fredagsmorgonen på Kungsholmen i Stockholm.