Foto: Bertil Ericson / Scanpix
 Foto: Bertil Ericson / Scanpix

Fredrik Reinfeldt: S vill inte ge något till de som arbetar

Publicerad
Uppdaterad
Fredrik Reinfeldt kallar Moderaterna det enda arbetarpartiet.
Han kritiserar Mona Sahlin för att bara vilja sänka skatten för pensionärerna.
- Socialdemokraterna har i dag gett besked om mycket stora skattesänkningar. Enligt deras synsätt får det aldrig, aldrig gå till människor som arbetar. Tvärtom, säger Reinfeldt.
Moderatledaren tar fast på Sahlins löfte om att utjämna skatten mellan pensionärer och löntagare. Men han är självsäker och välkomnar nu utmaningen i "SM i skattesänkning för pensionärer".
– Frågan är, vem är mest trovärdig i att leverera skattesänkningar?
Reinfeldt utesluter inte att det kommer fler lättnader för pensionärerna, och det är ingen självklarhet att skillnaden i skatt mellan pensionärer och löntagare ska finnas kvar.

"Är inget arbetarparti"

– Det finns inget självändamål i att ha en sån klyfta, men jag ställer inte ut stora ofinansierade skattesänkningslöften, säger Reinfeldt.
Fast han är kritisk till att Socialdemokraterna inte vill sänka inkomstskatterna för de som arbetar.
– Då ska inkomstskatten höjas för tre miljoner löntagare, då ska bensin- och kilometerskatt göra arbetet dyrare. Det är så skillnaden ser ut mellan ett arbetarparti och ett som inte längre är det, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag