Foto: Suvad Mrkonjic
 Foto: Suvad Mrkonjic

Fredrik och Filippa Reinfeldt separerar

Publicerad

Fredrik och Filippa Reinfeldt separerar.

Det beskedet lämnade statsministerns pressekreterare på onsdagskvällen.

"Jag vill informera om att Fredrik och Filippa Reinfeldt har separerat", skriver Roberta Alenius i ett mejl.

Statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt och hans hustru Filippa har separerat.

På onsdagskvällen skickade Fredrik Reinfeldts pressekreterare Roberta Alenius ut ett mejl till flera nyhetsredaktioner med beskedet:

"Här kommer ett mail för att informera er om att Fredrik och Filippa Reinfeldt har separerat. Fredrik Reinfeldt kommer att vara folkbokförd på familjens gemensamma bostadsrättsradhus", stod det.

Vill inte utveckla

När Expressen.se får tag på Roberta Alenius vill hon inte säga något mer om vad som ligger bakom separationen.

– Jag kommer inte säga mer än vad som står i mejlet, säger hon.

På tisdagen skrev Expressen.se att paret Reinfeldt sålt sin villa i Täby och i stället köpt ett radhus i samma område.

Har tre barn

Fredrik och Filippa Reinfeldt har tre barn tillsammans, 18, 16 respektive 11 år gamla.

De båda makarna är båda framgångsrika moderatpolitiker. Filippa Reinfeldt är sedan valet 2006 sjukvårdslandstingsråd i Stockholm.

Paret gifte sig 1992 och bodde fram till valvinsten 2006 i sin villa i Täby. När Fredrik Reinfeldt blev statsminister flyttade familjen in i statsministerns tjänstebostad Sagerska palatset.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag