Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrick Federley tvingas betala 150 000

Fredrick Federley tvingas betala 300 000 i utebliven hyra.
Foto: Nils Petter Nilsson
Riksdagsledamoten Fredrick Federley (C) tvingas, tillsammans med sin partner, Dominika Peczynski, betala 300 000 kronor i utebliven hyra för en salladsbar han drivit.
Det var våren 2007 som Federley öppnade salladsbaren. Syftet var, förutom att gå med vinst, att visa att det skulle gå att driva en restaurang utan kollektivavtal. Men eftersom hyresvärden, enligt Federley, inte utrustat lokalerna som avtalat – bland annat fungerade inte ventilationen periodvis – betalades inte hyran.

Gick i konkurs

Verksamheten gick snabbt i konkurs och fastighetsägaren krävde de två på utebliven hyra samt andra kostnader. Parterna har nu förlikats i tingsrätten och de 300 000 ska betalas senast den 15 juni.
Fredrick Federley kan inte säga att han är nöjd med förlikningen, egentligen hade han velat ta ärendet vidare.
- Men hade vi förlorat fallet hade vi fått betala 1,5 till 2 miljoner kronor. Alternativet var att nå en förlikning. Det var enda sättet att minska risken, ett slags skademinimering. Men vi tycker fortfarande att vi hade rätt, säger han till Expressen.se.
Federley vill inte berätta hur han ska kunna betala 150 000 kronor.
- De ska betalas punkt slut, sedan får jag lösa hur, säger han.
Expressen.se förtydligar:
I en tidigare version som byggde på TT:s telegram framgick det inte tillräckligt tydligt att Fredrick Federley delar betalningsansvaret med sin affärspartner Dominika Peczynski och att Federley i förlikningen själv ska betala 150 000 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.