Brigitte Macron hyllas för sin smakfulla klädstil. Foto: GIANCARLO GORASSINI/BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGEBrigitte Macron hyllas för sin smakfulla klädstil. Foto: GIANCARLO GORASSINI/BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Brigitte Macron hyllas för sin smakfulla klädstil. Foto: GIANCARLO GORASSINI/BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Brigitte Macron tillsammans med maken Emmanuel Macron. Foto: DAVID NIVIERE / POLARIS POLARIS IMAGESBrigitte Macron tillsammans med maken Emmanuel Macron. Foto: DAVID NIVIERE / POLARIS POLARIS IMAGES
Brigitte Macron tillsammans med maken Emmanuel Macron. Foto: DAVID NIVIERE / POLARIS POLARIS IMAGES
Brigitte Macron på cykeltur i Le Touquet i norra Frankrike. Foto: SEBASTIEN VALIELA / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGEBrigitte Macron på cykeltur i Le Touquet i norra Frankrike. Foto: SEBASTIEN VALIELA / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Brigitte Macron på cykeltur i Le Touquet i norra Frankrike. Foto: SEBASTIEN VALIELA / BESTIMAGE / /IBL BEST IMAGE
Presidentfrun hyllas bland annat av sin företrädare Carla Bruni-Sarkozy. Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /IBL E-PRESS PHOTO.COMPresidentfrun hyllas bland annat av sin företrädare Carla Bruni-Sarkozy. Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /IBL E-PRESS PHOTO.COM
Presidentfrun hyllas bland annat av sin företrädare Carla Bruni-Sarkozy. Foto: E-PRESS PHOTO.COM / /IBL E-PRESS PHOTO.COM

Franska presidentfrun hyllas för sin klädstil

Publicerad

En modig person som klär sig hur hon vill och trotsar alla normer för hur en kvinna i hennes ålder ska klä sig.

Så beskrivs den nyblivna, franska presidenthustrun Brigitte Macron.

Nyblivna presidenthustrun Brigitte Macron, sedan 2007 gift med den 24 år yngre Emmanuel Macron, har hyllats för sin elegans, stil, känsla för mode och okonventionella garderob. 

Bland favoritmärkena finns Louis Vuitton.

Efter att Emmanuel Macron vunnit presidentvalet skrev bland annat New York Times att Brigitte Macron tydligt visar att hon går sin egen väg och vägrar klä sig som man "förväntas klä sig" som presidenthustru och kvinna i 60-årsåldern.

https://twitter.com/szmagazin/status/872802102329966592

Det efter att bilder på Brigitte Macron – iklädd en puderblå, knälång klänning från Louis Vuitton – fått spridning och beröm på nätet.

"Hon behöver inga råd"

Nu får landets första dam även lovord från en av sina företrädare, Carla Bruni-Sarkozy, sedan 2008 gift med förre president Nicolas Sarkozy.

Den tidigare fotomodellen berömmer Brigitte Macron i en intervju med amerikanska magasinet Vogue

På frågan om Carla Bruni-Sarkozy har några moderåd till Brigitte Macron svarar hon:

– Jag gillar inte riktigt att ge råd, för att sedan tillägga:

– Och hon behöver inte råd från mig. Hon bär upp sina kläder mycket bra och har en fin figur.

Frankrikes tidigare första dam, Carla Bruni-Sarkozy, hyllar Brigitte Macrons klädstil.Foto: VINCENT MICHEL / AP

Får beröm från fler håll

Det är inte första gången som Carla Bruni-Sarkozy berömmer Brigitte Macron.

I mitten av maj, i en intervju med Billboard, sa den före detta fotomodellen att framtiden ser ljus ut för Frankrikes nya presidentfru.

– Hon ser smart ut. Jag är säker på att hon kommer att lyckas.

Valérie Trierweiler, tidigare sambo med Frankrikes förre president François Hollande, har även hon uttryckt sin förtjusning för Brigitte Macron.

– Hon är en väldigt fin, väldigt snäll, kvinna, har hon sagt, enligt franska Femme actuelle.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag