Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fransk studie: Smittade blir immuna mot viruset

Senaste nytt om coronaviruset i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Franska sjuksköterskor vårdar en patient. En studie bland sjukvårdspersonal på två franska sjukhus visade att 98 procent av dem som smittats av coronavirus hade immunitet en månad senare.
Foto: MAXIME LE PIHIF/SIPA/SHUTTERSTOCK / MAXIME LE PIHIF/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Här är några av de viktigaste nyheter om coronaviruset i världen i dag.

Filippinerna:

Även i Filippinerna har skolorna varit stängda under coronakrisen. De ser ut att förbli så under lång tid framöver. Planen har varit att skolbarnen ska kunna återvända i slutet av augusti, men president Rodrigo Duterte antyder nu att skolorna kommer att vara stängda längre än så. Han vill att ett vaccin ska finnas innan de kan öppna igen. Olika vaccinationstester pågår men det är mycket osäkert när världen kan ha ett fungerande vaccin. Filippinerna har över 14 000 bekräftade fall av covid-19 och 886 har avlidit.

Examensceremoni på distans i Filippinerna. Landets president vill hålla skolorna stängda så länge det inte finns något vaccin.
Foto: AARON FAVILA / AP TT NYHETSBYRÅN

Palestina:

Det är en av kristendomens heligaste platser. Och nu är den åter öppen för besökare. Födelsekyrkan i Betlehem har slagit upp portarna igen. Palestiniernas premiärminister Mohammed Shtayyeh har beslutat att moskéer och kyrkor åter kan ta emot bedjande och besökare. Palestina - Västbanken och Gaza - har klarat sig lindrigt undan covid-19 med 453 bekräftade fall och bara tre avlidna.

– Jesu födelse gav världen hopp för 2 000 år sedan och jag tror att öppnandet av kyrkan i dag kommer att ge världen hopp om att pandemin kommer att ta slut, säger Palestinas turistminister Rula Ma’ayah.

En nunna besöker födelsekyrkan i Betlehem. Kyrkan är åter öppen.
Foto: ATEF SAFADI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tjeckien:

Tjeckien fortsätter att lätta på coronarestriktionerna. Under tisdagen öppnades gränsen igen mot grannländerna Österrike och Tyskland. Men vem som helst är inte välkommen. Gränsen är öppen endast för tjeckiska medborgare, utländska medborgare som är bosatta i Tjeckien, studenter från EU-länder och affärsresenärer. Även gränsen mot Slovakien öppnas i morgon, men tjecker eller slovaker som korsar gränsen måste återvände hem inom 48 timmar. Tjeckien var ett av de första EU-länderna som stängde sina gränser. Det skedde den 12 mars. 317 personer har avlidit i Tjeckien i covid-19.

Gränsen mellan Tjeckien och Tyskland. Nu är den öppen igen, med med vissa restriktioner.
Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Frankrike:

Lite goda nyheter för dem som tillfrisknat från covid-19. Det verkar som om immuniteten sitter i efteråt. Det är Arnault Fontanet vid Institut Pasteur som genomfört en studie på coronasmittad sjukvårdspersonal på två franska sjukhus. Det visade sig att 98 procent av dem hade antikroppar och en stark immunitet mot att bli smittad på nytt fortfarande efter en månad.

– Resultaten är verkligen goda nyheter, säger Fontanet till Financial Times. Det faktum att de har skyddande antikroppar en månad efter de första symptomen, tyder på att de är skyddade från att bli smittade igen av viruset.

En studie bland sjukvårdspersonal på två franska sjukhus visade att 98 procent av dem som smittats av coronavirus hade immunitet en månad senare.
Foto: MAXIME LE PIHIF/SIPA/SHUTTERSTOCK / MAXIME LE PIHIF/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

LÄS MER: Ställa in resor på grund av corona – så funkar det 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.