Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frankrike tar emot 500 barn från flyktinglägret Moria

Storbrand i flyktingläger – se förstörelsen dagen efter
12 000 personer i flyktinglägret Moria har fått se sina hem brinna upp.Foto: NIK OIKO/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
Branden den 8 september lämnade över 12 000 personer, de flesta flyktingar från Syrien, Afghanistan och afrikanska länder, utan tak över huvudet.Foto: PETROS GIANNAKOURIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Frankrike ska ta emot 500 barn som blivit hemlösa efter att flyktinglägret Moria eldhärjats på den grekiska ön Lesbos. 

– Frankrike har redan gjort ett tydligt åtagande om 350 minderåriga, nu gör vi ett åtagande för ytterligare 150 barn, säger Frankrikes EU-minister Clement Beaune till mediebolaget RTL.

Branden den 8 september lämnade över 12 000 personer, de flesta flyktingar från Syrien, Afghanistan och afrikanska länder, utan tak över huvudet. 

Moria hade egentligen plats för 3 000 personer, men upp emot 20 000 personer uppges ha bott i och runt lägret när det brann. Branden misstänks vara anlagd.

Sverige har tidigare meddelat att det inte är aktuellt att ta emot migranter från flyktinglägret Moria. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.