Alain Juppe. Foto: Jim Young/Reuters
Alain Juppe. Foto: Jim Young/Reuters

Frankrike jobbar för resolution mot Syrien

Publicerad
Uppdaterad
Frankrike försöker - med stöd av en rad andra länder- driva igenom en resolution i FN:s säkerhetsråd riktat mot den syriska regimen.
- Vi tror att vi kan få med oss elva röster, sen får vi se vad Ryssland gör, säger franska utrikesministern Alain Juppe.
Det troliga är att Ryssland lägger sitt veto i säkerhetsrådet.
Frankrike har, tillsammans med Storbritannien, Tyskland och Portugal tagit fram ett utkast till en resolution i FN:s säkerhetsråd. Utkastet är, enligt franska utrikesministern Juppe, milt formulerat och riktar in sig på att fördöma våldet mot de regimkritiska demonstranterna och innehåller en uppmaning till president Bashar al-Assad att öppna upp syriska städer för humanitära grupper.

Förmodat veto

- Vi tror att vi kan få med oss elva röster i säkerhetsrådet, sen får vi se vad Ryssland gör, säger Juppe enligt AFP.
- Om de ser att elva röster är för resolutionen kanske de ändrar sig. Vi tar en risk, men vi är redo att ta den. Vi vet att Ryssland förmodligen skulle lägga sitt veto mot alla slags resolutioner mot Syrien, även en så här milt formulerad resolution.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag