"En av de trevligaste fångarna vi haft". Så beskriver polisen katten som hamnade i fyllecell. Foto: Mats Endermark
"En av de trevligaste fångarna vi haft". Så beskriver polisen katten som hamnade i fyllecell. Foto: Mats Endermark

Från fyllehund till fyllekatt

Publicerad
Här är den yngsta och gulligaste fången som polisen haft på besök i fyllecellen.
Kattungen omhändertogs under lördagsnatten i Åmål.
- Vi har haft många fyllehundar i finkan, men ingen katt tidigare, säger Gunnel Leonardsson, på Åmåls polisstation.
Under lördagsnatten hittade en ung kvinna den lilla kattungen när hon besökte krogen May-Run i Åmål. När ingen krogbesökare verkade kännas vid den tog hon med den och gick till polisen.

Tam och kelig

Efter att katten tagits in till stationen, inhystes den i en ledig fyllecell. Tillsammans med två överförfriskade personer av icke-djur-ursprung i cellerna bredvid fick den bortsprungna katten spendera natten i väntan på att ägaren hör av sig, men än är det ingen som verkar känna honom
– Det är klart och tydligt att det inte är någon vild katt det rör sig om. Den är så tam och kelig, säger Gunnel Leonardsson.

"Trevlig fånge"

Tills någon vänder sig till polisen för att hämta den bortsprungna katten får den bo kvar där. Och det verkar varken polisen eller fången ha något problem med.
– Den är bland de trevligaste fångarna vi haft här på stationen. Han brukar krypa upp och lägga sig på mitt tangentbord eller så lägger han sig på musmattan och kelar, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag