Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frågetecken kring mannen i bilen: "Märkligt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Erik Åström

Den 44-årige mannen från Karlskoga överlevde utan mat i en översnöad bil i två månader.

Polisen har ännu inte rett ut alla frågetecken kring varför mannen blev kvar på skogsvägen.

- Vi tycker att det är märkligt, säger Tommy Nilsson, länsvakthavande polisbefäl i Västerbotten.

Det var i fredags som en ledig polis på skoter hittade mannen i bilen på en vändplan utefter en oplogad skogsbilväg, cirka en och en halv kilometer från E4, mellan Umeå och Sävar.

Mannen säger att han har legat i bilen sedan 19 december och har inte ätit eller varit utanför bilen sedan dess. Polisen tror att mannen har överlevt genom att äta snö.

Har inte pratat med mannen

Mannen som kommer från Karlskoga fördes illa medtagen till Norrlands universitetssjukhus i Umeå där han ännu på söndagsmorgonen vårdas.  Polisen har ännu inte kunnat prata med mannen efter att han lades in.

- I nuläget har vi inga mer uppgifter, säger Tommy Nilsson.

Enligt polisen finns det dock ingenting som talar emot mannens egen berättelse.

- Allting var igensnöat runtomkring och han har inte varit ute ur bilen på ett bra tag. Det är svårt att förstå för vem som helst hur man kan sitta så där i en bil, och att ingen har känt att han var borta, säger Tommy Nilsson.

"Märkligt"

Även om polisen inte utreder något brott kommer man att försöka prata med mannen så fort som möjligt.

- Självklart antar jag att de kommer att prata med honom när han har piggnat till för att försöka reda ut alla frågetecken, som varför han blev kvar i bilen och inte har tagit sig därifrån. Vi tycker att det är märkligt, säger Tommy Nilsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.